Снимка Булфото, архивДясната ръка на Слави Трифонов Тошко Йорданов от

...
Снимка Булфото, архивДясната ръка на Слави Трифонов Тошко Йорданов от
Коментари Харесай

Дясната ръка на Слави Тошко Йорданов: От днес Бойко Борисов е вече гражданинът Борисов

Снимка Булфото, списък

Дясната ръка на Слави Трифонов Тошко Йорданов от " ИТН " в персоналния си профил в Туитър разяснява края на ръководството на Борисов с думите:

От през днешния ден Бойко Борисов е към този момент " жителят Борисов ".

Припомняме, че през днешния ден декрет издаде президентът Румен Радев за служебно държавно управление. Оглавяващ държавното управление ще бъде ген. Стефан Янев, написа

Бил е шеф на дирекциите „ Отбранителна политика ” и „ Политика за сигурност и защита ” на Министерството на защитата, както и аташе по защитата в Посолството на Република България във Вашингтон, Съединени американски щати.

Измежду постовете, които е заемал след 2003 година, са шеф на отдел „ Отбранителна политика и разбори ” в Дирекция „ Отбранителна политика “ в МО и шеф департамент „ Трансформации ” в Центъра на НАТО за битка с тероризма, Анкара, Турция.

От 1998 година до 2000 година работи като офицер за разбор в Департамента по обмисляне и програмиране на Групата за съгласуване на ПЗМ, гр. Монс, Белгия, след което е назначен за  старши помощник-началник в отдел “Стратегии и доктрини ” в Управление “Планиране на защитата и въоръжените сили ”.

През 1996 година става специалист в Дирекция „ Международно съдействие ” на Министерството на защитата.

Завършва Висшето национално военно артилерийско учебно заведение (ВНВАУ) „ Г. Димитров “ в гр. Шумен през 1983 година Продължава образованието си във Военна академия “Г. С. Раковски ” – гр. София и Националния боен лицей към Националния боен университет във Вашингтон, Съединени американски щати.

Стефан Янев е секретар на президента по сигурност и защита до 11 май 2021 година Служебен заместител министър-председател по вътрешен ред и сигурност и министър на защитата през 2017 година
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР