Снимка Булфото, архивДоминик Къмингс бе принуден да се оттегли от

...
Снимка Булфото, архивДоминик Къмингс бе принуден да се оттегли от
Коментари Харесай

Бившият първи съветник на Борис Джонсън, предприе яростна атака срещу британския премиер

Снимка Булфото, списък

Доминик Къмингс бе заставен да се отдръпна от ролята на първи консултант след вътрешни боричкания за власт на Даунинг стрийт в края на предходната година.

Доминик Къмингс, някогашният първи консултант на Борис Джонсън, предприе гневна офанзива против английския министър председател, поставяйки под въпрос неговата " подготвеност и честност ". Къмингс отхвърли обвиняванията, че е популяризирал преписка сред Джонсън и милиардера сър Джеймс Дайсън. 

Няколко английски вестника разгласиха през седмицата новината, че Доминик Къмингс стои зад приключването на информация за разменените мейли сред Джонсън и Дайсън, които на процедура потвърждават, че министър председателят е лобирал непозволено за приемането от милиардера на държавна поръчка за произвеждане на вентилатори по време на пандемията. Пишейки в своя блог, Къмингс изрично отхвърля тези обвинявания. Разгневеният някогашен консултант даже минава в нахлуване с изказване, че Джонсън се е употребил от противозаконен проект за покриване от донори на разноските по ремонта на жилището му на " Даунинг стрийт ". Освен това той приканва за неотложно парламентарно следствие на дейностите на държавно управление по отношение на рецесията с ковид смятайки, че Джонсън " е паднал доста под стандартите за подготвеност, които страната заслужава ". 

Както означи политическият сътрудник на Би Би Си Джонатан Блейк, в опита си да се отбрани Къмингс не би се поколебал да направи разкрития и за доста други от обкръжението на премиера. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР