Снимка Булфото, архивДепутатите приеха окончателно промените в Закона за енергийната

...
Снимка Булфото, архивДепутатите приеха окончателно промените в Закона за енергийната
Коментари Харесай

Топломери с дистанционно отчитане и 60% от жилищата да са санирани до 2025 година иска властта

Снимка Булфото, списък

Депутатите одобриха дефинитивно измененията в Закона за енергийната успеваемост. Стана ясно, че всички уреди за дялово систематизиране върху радиаторите, топломерите и водомерите за топла вода би трябвало да бъдат с отдалечено отчитане, написа

Смяната ще стане поетапно, като крайният период за замяна у нас е до 1 януари 2027 година

Промените в закона са обвързани с Дългосрочна национална тактика за подкрепяне обновяването на националния фонд от жилищни и нежилищни здания с небосвод на осъществяване до 2050 година Тя планува до 2050 година в България да бъдат санирани 60% от жилищния фонд и близо 17% от нежилищния.

Санирането има и многочислени други позитивни резултати, се акцентира в тактиката. Един от тях е, че продажната стойност на жилищата в санираните здания се покачва най-малко с 10-15% спрямо преди ограниченията.

Между 2021 и 2030 година санирането ще помогне да се спестят 2 971 гигаватчаса сила годишно, което съставлява 6,9% понижение на общото енергийно ползване на семействата и бранша на услугите.

Има и многочислени позитивни резултати от санирането върху обществените финанси, да вземем за пример от спестените разноски за енергийни помощи за бедните, от спестените разноски за болнична помощ поради усъвършенстваното качество на въздуха и на климата в пространствата.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР