Снимка: Булфото архивДържавният глава Румен Радев бе на церемонията по

...
Снимка: Булфото архивДържавният глава Румен Радев бе на церемонията по
Коментари Харесай

Румен Радев: Искам да видя българската държава много по-подкрепяща своя бизнес

Снимка: Булфото списък

Държавният глава Румен Радев бе на церемонията по връчването на годишните награди „ Златна мартеница “ за принос към българския бизнес.

" Бих желал да видя българската страна доста по-подкрепяща своя бизнес с опция за достъп до финансови запаси, с навременна, гъвкава и безплатна помощ, която да направи дребния и междинен бизнес по-конкурентоспособен в рецесията ", сподели той.

Президентът акцентира, че страната би трябвало да оказва помощ на българския бизнес и като подсигурява по-бързи процеси на цифровизация, като снема административна тежест и най-много като влага в човешки капитал. По думите на президента, с цел да имаме мощна стопанска система с висок, резистентен ритъм на развиване и да догоним другите страни в Европейския съюз, то поддръжката и средата за българския бизнес би трябвало да бъде изменена уверено. „ Българският бизнесмен и производител не престават да стоят стабилно на доста пазари, най-много с помощта на мощния предприемачески дух и доста огромни старания и иновативност “, акцентира президентът. Затова по думите му е належащо и големите средства, които ще постъпят в страната ни в границите на Плана за възобновяване и резистентност би трябвало да бъдат изхарчени при ясна, обоснована, обществена методика, която все още няма.

„ В началото на пандемията, когато наблюдавахме всеобщо затваряне на граници, срив на доставки и производства, тогава българският производител на артикули и услуги, българските животновъди и земеделци не ни разочароваха “, напомни президентът и уточни, че страната би трябвало да поддържа предпочитано българския производител. По думите му пандемията е внесла редица катаклизми, само че основава и благоприятни условия, тъй като сега протича огромно преразпределение на международната капиталова, индустриална и комерсиална карта. „ Дебатът, който водим от десетилетия, сега се води в доста други страни, а точно до каква степен страната да участва в стопанската система като регулатор и разпределител на публичен запас “, означи Румен Радев като добави, че българският бизнес сега, както и неговият сходен бизнес по браншове и произвеждане в други страни, зависи доста от дейностите на страната.

Президентът уточни още, че чака страната ни да бъде на висотата на настойчивостта и иновативността на българските производители. Според него този спор би трябвало да бъде воден стабилно и неуморно, до момента в който бъде реализиран действителен напредък. Държавният глава добави, че този напредък се мери в международно одобрени ранглисти за корупция, за независимост на медиите и за правене на бизнес, които дефинират отношението и на вложителите, и на международните финансови пазари към нашата страна.

Президентът Радев връчи годишна премия „ Златна мартеница “ на „ Булчикън “ АД за сполучлив български производител с реализирани триумфи на българския и интернационален пазар. Отличие връчи и вицепрезидентът  на утвърдило се на пазара дружество, завоювало доверието на своите клиенти компания   " Котлостроенв " АД. Илияна Йотова изрази вяра  всички тези предприятия, както и доста други, да намерят своето място в Плана за възобновяване и резистентност на България.

Организатор на „ Златна мартеница “ е сдружението „ Произведено в България – Съюз на дребния и междинен бизнес ". Отличията за българските производители бяха връчени за 27-а поредна година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР