Снимка: Булфото, архивДържавата полага непрекъснати усилия за регулация на лекарствения

...
Снимка: Булфото, архивДържавата полага непрекъснати усилия за регулация на лекарствения
Коментари Харесай

Дариткова: Полагат се непрекъснати усилия за регулация на лекарствения пазар

Снимка: Булфото, списък

Държавата поставя непрекъснати старания за регулация на лекарствения пазар. Това сподели д-р Даниела Дариткова – ръководител на ПГ на ГЕРБ, в изявление за  бТВ. Дариткова сподели също, че има ограничения, които дават опция цените на медикаментите у нас да са най-ниски, написа Novini.bg.

Във връзка със абсурда с плащаните медикаменти на частни лечебни заведения от НЗОК, доктор Дариткова сподели, че доктор Дечо Дечев е завършил мандатът си през медиите, а е било редно да употребява опциите, които законът му дава, с цел да се проучва обстановката към открития от него проблем. „ Опитахме институционално да сложим въпроса. Проведохме и двучасов диалог в Комисията по опазване на здравето. От изнесените от Дечев обстоятелства, не съм уверена, че става въпрос единствено за проблем с провеждането на публичните поръчки. Очаквам съответните институции да осведомят за неточна комерсиална процедура и за неточни търговци на едро “, добави още тя.

Относно консултациите за смяна на Изборния кодекс, ръководителят на ПГ на ГЕРБ сподели, че е образувана работна група към Комисията по правни въпроси и следва идната седмица съставът й да бъде явен, като групата ще употребява административния потенциал на Правната комисия, само че без наложително членовете ѝ да са такива в правната комисия. Задължението на Работната група е да се произнесе в период до три месеца.

Във връзка с болничните, доктор Дариткова акцентира, че всички промени, които се вършат във връзка с краткотрайната неработоспособност, би трябвало да се преглеждат в целокупност. Според нея единични решения няма да решат казуса със злоупотребите с потреблението на болничните. „ Надявам се на сериозен разбор, който да покаже от кое място идва преразходът “, сподели още доктор Дариткова.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР