Снимка: БУлфото, архивБлизо 20 млн. лв. ще бъдат отпуснати по

...
Снимка: БУлфото, архивБлизо 20 млн. лв. ще бъдат отпуснати по
Коментари Харесай

Одобрен е проектът за покупка на медицински хеликоптери

Снимка: БУлфото, списък

Близо 20 млн. лева ще бъдат отпуснати по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “ за доставка на хеликоптери за реакция при незабавни медицински случаи и рецесии, оповестиха от ведомството, оповестява Българска национална телевизия.

Днес Управляващият орган на Оперативната стратегия утвърди плановото предложение на Министерство на здравеопазването.

С плана за първи път в страната ще бъде въведена 24-часова услуга по обезпечаването на въздушен превоз на пациенти в незабавни положения до приемно лечебно заведение, както и за потребностите на трансплантацията в страната.

Проектното предложение планува и окомплектоване с нужното здравно съоръжение и електронни системи за връзка, навигация и ръководство. Ще се обезпечи и нужното образование на екипажа и на медицинските екипи за работа във въздуха.

С обезпечаването на модерни санитарни транспортни средства за превоз по въздух ще се обезпечи опция за навременна диагностика, наблюдаване и лекуване в случаите, когато за реализирането на наземен превоз са нужни повече от 30 минути. Това ще помогне, в забележителна степен, за спасяването на живота на пациенти в сериозно положение, както и ще увеличи потенциала за реакция при пораждане на бедствия, повреди или произшествия.

Реализацията на плана е част от политиката за възобновяване и окомплектоване на системата на незабавна помощ.

В момента с финансиране от Оперативна програма „ Региони в напредък 2014-2020 “ се извършва и огромен план за ремонт на всичките незабавни центрове в страната и доставка на 400 нови коли за спешна помощ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР