Снимка: Булфото,архивБившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов критикува настоящото

...
Снимка: Булфото,архивБившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов критикува настоящото
Коментари Харесай

Цветанов: Държавата в момента се управлява от джипка и ще бъде на автопилот само след няколко дни

Снимка: Булфото,архив

Бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов подлага на критика актуалното ръководство в страната.

“Държавата сега се ръководи от джипка и ще бъде на автопилот единствено след няколко дни, когато всички министри ще вземат участие в предизборната акция. Това значи, че те не са се стремили да ръководят рационално, а просто да създадат своята предкампанийна подготовка с харченето на държавни средства, возейки се с премиера из страната ”, разяснява в предаването „ Денят с Веселин Дремджиев “ ръководителят на Политическа партия „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов, във връзка започващата предизборна акция.

Цветанов напомни, че партия ГЕРБ за първи път ще провежда парламентарни избори, до момента в който е в ръководство. „ Виждаме, че някогашният министър на вътрешните работи, който Борисов самичък назова като обвързван с 

Движение за права и свободи, в този момент е лидер на една от листите. Сегашният вътрешен министър също е лидер, както и всички основни министри, разбирате ли, че няма да имаме ръководство “, сподели още Цветанов и уточни, че само за министъра на културата няма информация да е лидер на листа.

„ В изискванията на Ковид, ние имаме единствено монолог от страна на държавното управление.  Няма разговор с обществото, нито действителен парламентарен надзор “, по този начин Цветанов отговори на въпрос за масираното медийно наличие на членове на държавното управление и ръководещата партия.

„ Това, което ние ще създадем след влизането ни в Народното събрание е да възстановим естествената работа на институциите “, безапелационен бе ръководителят на Републиканци за България.

„ Борисов сега споделя нещо доста значимо към членовете и симпатизантите на ГЕРБ – вие не сте ми нужни, трябват ми единствено тези министри, с които понесохме целия товар, а вие не би трябвало да имате отношение към депутатите, които би трябвало да бъдат определени “, разяснява Цветан Цветанов.

По думите му, сходно отрицателно отношение от премиера и водач на партия има и към депутатите, които от самото начало са били послушни.

„ Ще има доста разочаровани почтени и почтени симпатизанти на ГЕРБ, които са желали да има естествен учредителен политически живот “, предвижда Цветанов. Той изрази мнение, че тъкмо тези хора намират своя рационален избор в Републиканци за България.

Българските жители сега се нуждаят от информация, с цел да могат да създадат своя избор и да се увеличи изборната интензивност.

„ За статуквото най-важно е да има ниска изборна интензивност и да разчитат на твърдите си ядра, както и на следен и корпоративен избор “, разяснява Цветанов.

По мотив провелите се частичните избори той напомни, че партията взе участие със свои претенденти в 7 обитаеми места. Цветанов показа данни, съгласно които Републиканци за България има общо към 1200 гласа, което подрежда партията на трето място по изборни резултати след ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Републиканци за България е първата политическа мощ, почнала да показва управническата си стратегия в секторните политики, първата партия, която се записва за вота и първата, окомплектовала листите си “, напомни Цветанов.

„ Имаме 480 претенденти – цялостни листи във всички многомандатни изборни региони в страната “, акцентира ръководителят на партията.

„ На идния парламентарен избор, всеки би трябвало да гласоподава за хора, които могат да очертаят небосвод “, безапелационен е Цветан Цветанов.

Според Цветанов, който преди дни бе на работно посещаване във Вашингтон, сега е доста настояща тематиката за капиталовия фонд по Инициативата „ Три морета “, само че България отсъства от тези политики.

„ Във външнополитически проект България към този момент е със изгубено доверие “, съобщи той, във връзка неучастието на страната ни във военноморското обучение  „ Посейдон - 21 “. 

По думите му, когато страната е в неспособност да извършва уговорките си, като член на НАТО, се нарушава оперативната съгласуемост на страните. Той е безапелационен, че по тематиката би трябвало да се носи отговорност  – за проявено безхаберие или обслужване на съветските  интереси.

Цветанов уточни за образец Румъния, която стои по-надеждно и съответно в Черноморския район.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР