Снимка Булфото, архивБелгия, Литва и Нидерландия се присъединяват към държавите,

...
Снимка Булфото, архивБелгия, Литва и Нидерландия се присъединяват към държавите,
Коментари Харесай

Европейски държави карантинират пристигащите от България

Снимка Булфото, списък

Белгия, Литва и Нидерландия се причисляват към страните, налагащи спомагателни условия и карантина на българските жители и идващите от България чужденци поради скока на случаите на инфектирани с COVID-19 у нас. У нас от началото на юли всеки ден се оповестяват за пет пъти повече инфектирани, в сравнение с през април, написа debati.bg.

Именно заради тази причина редица страни започнаха спомагателни ограничения. По публични данни към днешна дата 8442 са общо доказаните случаи на новия ковид в България. От тях дейни са 4112. 606 са пациентите с потвърдена коронавирусна зараза, настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 33-ма от тях се намират в интензивни отделения и клиники. 298 са новите доказаните случаи единствено през миналото денонощие.

Гърция Днес е първият ден от уикенда, откакто на българско-гръцката граница влизането в южната ни съседка става само с отрицателен PCR тест, изработен 72 часа преди пътуването. Гърция, която обичайно приема хиляди нашенци през сезона, увериха, че разрешителните ще бъдат проверявани деликатно. Ако бъде открито, че измежду тях има фалшифицирани документи, ще бъдат задействани плануваните в закона наказания. Унгария От 15 юли държавното управление на Унгария вкара систематизиране на страните в „ червени “, „ жълти “ и „ зелени “, въз основа на тежестта на обстановката с ковид във всяка от тях. България, Португалия, Румъния и Швеция са „ жълти “ страни от Европейски Съюз.

Чуждите жители, в това число и българи, които идват от „ жълти страни “, подлежат на медицински обзор на границата, както и на 14-дневна наложителна карантина. Изискването за самоизолация ще отпадне в случай че бъдат потвърдени два поредни негативни теста за ковид, снети през 48 часа в границите на предходните 5 дни. Литва Досега беше рекомендация, само че от петък, 17 юли, Литва не разрешава влизането на своя територия на български и задгранични жители, идващи от България.

Литовските жители, които се завръщат от България в Литва, подлежат на 14-дневна изолираност. От 16 юли, нидерландските управляващи вкарват мощно целесъобразна (strongly advisable) 14-дневна карантина в домашни условия за жителите, идващи от България в кралството. Също по този начин, не се предлагат пътувания до България за туризъм, предвид на влошаващата се епидемиологична конюнктура в страната във връзка с COVID-19. Белгия Белгия също ни сложи в оранжевата зона – на страните, до които се пътува единствено в краен случай. Страната ни остана и в „ аления лист “ за пътешестване до Норвегия.

Сънародниците ни, влизащи на територията на Норвегия, се слагат под домашна карантина за 10 дни. Финландия и Австрия До 11 август Финландия удължи граничните ограничавания за България. Още от 9 юли всички български жители подлежат на наложителна 14-дневна карантина при влизане на територията на Австрия. Карантината не важи за тези, които показват медицински документ за негативна COVID-19 проба, не по-стар от 4 дни от датата на пътуването. За сметка на всички рестрикции, които понасяме от редица страни, управляващите в България взеха решение, че към този момент не е належащо сънародниците ни, които идват от Англия да бъдат под карантина.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР