Снимка Булфото, архивБългарската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията

...
Снимка Булфото, архивБългарската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията
Коментари Харесай

Нощните заведения искат Ананиев да ги отвори пак

Снимка Булфото, списък

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в Българи са провели среща с министъра на опазването на здравето, на която са сложили своите претенции, които са от неговата подготвеност. Припомняме, че Кирил Ананиев подписа заповед, с която забрани работата на закрито на нощни заведения, пиано питейни заведения, нощни клубове и други, а навън активността им е лимитирана до 50%, написа Булнюз.

Причината е възходящият брой новозаразени с Covid-19 v България. Радостно е, че сред сектора ни и страната продължава да има разговор и ние имаме вяра, че дружно ще достигнем до най-хубавите решения за преодоляване на здравната рецесия, стопанската система и ползите на нощния развлекателен бранш, в които работят и заплащат налози и осигуровки хиляди български жители, се споделя в позицията на заведенията. Там се показва още, че сега специалистите им изследват интензивно интернационалните практики и изготвят стандарт за работа на нощните заведения, който имаме ангажимент да предложим на държавното управление. „ За момента няма по какъв начин да съобщим повече детайлности, само че се надяваме, че дружно с страната ще доведем и това начинание до сполучлив край ", се показва още в писмото до медиите. Според асоциациите нощният развлекателен отрасъл се нуждае от бърза и съответна поддръжка, „ като чакаме диалозите ни с държавното управление да продължат и през идната седмица до постигането на съответен резултат, който да обявим обществено ".

Според тях развлекателният бранш не е най-рисков от позиция на заразяването с ковид. „ С оглед всеобщите събития от последните два дни, у нас се затвърждава убеждението, че не развлекателният бранш е най-рисков. Към нас валят десетки въпроси, на които не знаем отговора. Като да вземем за пример какъв брой са инфектирани в нощните заведения и какъв брой от тях са в болница или умряли? А какъв брой са в голям брой други рискови сфери, които от почитание към труда на работещите в тях не бихме желали да загатваме поименно? Или какъв брой инфектирани сезонни служащи са се върнали от гурбет в претъпканите самолети от Европа и каква част от клъстерите са пламнали от тях? ", написа в позицията. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР