Снимка Булфото, архивПрез последните дни бавно и плавно се увеличават

...
Снимка Булфото, архивПрез последните дни бавно и плавно се увеличават
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Смъртта на гръцкия студент е заради тежък хематом в мозъка след инцидент

Снимка Булфото, списък

" През последните дни постепенно и гладко се усилват приетите в болница. Правим мсичко допустимо да увеличим своя капицитет, в този момент сме доста по-подготвени и грижите са по-адекватни ", това сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов “ по NOVA NEWS шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Той осведоми, че умрелият 23-годишен гръцки студент е постъпил в " Пирогов " с контузия, по-късно са се получили затруднения, гибелта му е породена от тежък хематом в мозъка, получен от удар след трагичен случай, а по случая е назначена инспекция.

Професор Балтов сподели за процеса на ваксинизация, че в случай че си имунизиран, вероятността да се разболееш тежко е минамална.

" Нямаме заболели в " Пирогов ", които да са били имунизирани, само че имунизацията не подсигурява на 100%, че в никакъв случай няма да се разболеете още веднъж ", добави той.

Той бе безапелационен, че има непокътнати втори дози за всички, които са се ваксинирали с първа доза, а до края на месеца ще бъдат имунизирани всички членове на изборни комисии, като мобилни секции ще има и в " Пирогов ", посредством които ще може да се гласоподава.

За медика смъртността от Коронавирус у нас не е по-различна от тази по целия свят.

" Младите се заразяват повече в този момент, като проблем е, че те първоначално си мислят, че ще им премине и по този начин се получават по-тежки случаи ", добави той.

Професор Балтов осведоми, че " Пирогов " има подготвеност да открие още едно поделение за Коронавирус от понеделник, като системата е подготвена за още повече пациенти, като до пика съгласно него може да се чака повишаване на инфектираните с още около1000 души.

" Четвърта вълна може и да няма, само че в случай че има, ще е през есента ", заключи проф. Асен Балтов.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР