Снимка Булфото, архивПирогов опроверга главния секретар на МВР - не

...
Снимка Булфото, архивПирогов опроверга главния секретар на МВР - не
Коментари Харесай

МВР оправда полицейското насилие с противодействие на организация от чужбина

Снимка Булфото, списък

" Пирогов " опроверга основния секретар на Министерство на вътрешните работи - не двама, а петима протестиращи са закарани в болничното заведение. Две момчета са с настанени в нерврохирургията с комоцио, написа dnevnik.bg.

Саргумента, че полицията е трябвало да противодейства на платени провокатори, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов оправда на брифинг в София потреблението на мощ от страна на полицията против невъоръжени протестиращи.

След ангажимента, че не може да го потвърди, а цитира единствено оперативна информация, той разви тезата, че " много от нещата на митингите " се финансирали отвън България. Сумите, които се давали, съгласно него, били най-различни, като минимумът бил 40 лева Организаторите били " обвинени, хора с доста пари, които целят дестабилизация и рухване на държавното управление ". Иванов не посочи кои обвинени с пари засяга, както и пропусна обстоятелството, че всички обвинени от последната година, са със запори на имуществото си.

След тези подмятания за Васил Божков, който до неотдавна беше притежател на футболния тим " Левски ",

Иванов заяви обстоятелства, които се разминават с тезата му за платени лумпени:

На бърз съд за безчинство и непокорство на полицията отиват осем души от общо 18 арестувани, които нямат нищо общо с футболните агитки. Някои от тях имали остарели полицейски регистрации.

Столичната дирекция на вътрешните работи още нощес е почнала инспекция на видеоклиповете за полицейско принуждение над участници във вчерашния митинг и щяла също да разгласява клипове в своя отбрана. Ако имало превишение на власт, униформените щели да носят отговорност.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев посочи, че единствено двама души са закарани на обзор в " Пирогов " след конфликта с полицията и там се оказало, че са в положително общо здравословно положение. " Няма информация за умряло лице, както се твърди в обществените мрежи ", акцентира Хаджиев.

В предаването " Евродикоф " обаче се включи Евгени Марчев, татко на единия от закараните в незабавната помощ. Ето описа му: " Синът ми учи право в Хага. Не е нападал полицията. Извлечен е и пребит. Закарали са го в Трето районно. Разбрахме, че е доста зле. С доста молби пуснаха жена ми, която е хирург. Тя се върна потресена - целия в белези и кръвонасядания. Настоявахме да бъде взет с кола за спешна помощ. Пратиха ни в Столична дирекция на вътрешните работи. Там споделиха да, добре. Върнахме се в Трето Районно.

Никаква кола за спешна помощ не пратиха. Едва тази заран го закараха в " Пирогов ". С тежко комоцио е.

Жена ми е унищожена. Това е голяма контузия и оскърбление. "

От " Пирогов " разпространиха следното известие до медиите, което опроверга думите на полицейските шефове:

" След митингите нощес в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " са признати 2-ма мъже. Двама от тях 21 и 29 г са настанени в неврохирургията с комоцио (мозъчно сътресение). Те са без непосредствена заплаха за живота. Други трима са минали през незабавния травматологичен кабинет. Техните рани и травми са обработени и те не са признати в болничното заведение. Няма нито един умрял, както се твърди в обществените мрежи. "

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи подчертава върху раните на униформените. Той заяви и за трима потърпевши служители на реда - един със счупена ръка, един с контузна рана на главата от хвърлена бутилка и един с контузено коляно. Никой от тях не е в болница.

Според Ивайло Иванов конфликтите са провокирани от платени провокатори, част от които част от футболни агитки. Минималният хонорар на платените протестиращи бил 40 лв.. Оперативните данни на Министерство на вътрешните работи сочели, че финансирането им идвало от чужбина от " търсени лица ".

" Имат си тактичност, едни хора с телефони им дават инструкции ", уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Иванов заяви, че има данни за готвени сходни провокации, в това число и на проведения през днешния ден митинг.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че на митинга са участвали единствено опитни служители на реда, инструктирани да не използват мощ. Те реагирали чак откакто били замеряни със стъклени бутилки, пръскани с газ и заливани със алкохол. Иванов даде обещание да бъдат пуснати видеоклипове, които демонстрират на какво са били подложени служителите на реда и разви изразителност против " обвинени и подстрекатели ", които нямало да понесат отговорност, тъй като нямало доказателства.

Министерство на вътрешните работи оправда полицейското принуждение с " противопоставяне на организация от чужбина " © Министерство на вътрешните работи

Министерство на вътрешните работи изпрати на медиите коментар на трима от служителите на реда, потърсили нощес здравна помощ:

" Бяхме инструктирани неведнъж да не се надвишават полицейски пълномощия, да се съблюдава дистанцията по този начин, че да не допуснем конфликт сред двата митинга. До последно полагахме изпитание да не използваме физическа мощ. Именно с цел да не се нагнетява ситуацията, не бяхме и с по-тежко съоръжение - измежду протестиращите имаше дами и деца.

Ситуацията се промени когато измежду протестиращите се появиха групи, които очевидно търсеха експанзия и започнаха да мятат бутилки с вода по нас, предмети, някои пръскаха със спрей. В този миг трябваше да използваме мощ, само че без значение от това до последно държахме да няма засегнати хора. "
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР