Снимка: Булфото, архивНе може да оставиш 300 000 човека на

...
Снимка: Булфото, архивНе може да оставиш 300 000 човека на
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: За 12 месеца нощните заведения имат 2 работни дни

Снимка: Булфото, списък

" Не може да оставиш 300 000 индивида на улицата без да си сигурен, че са отговорни ", сподели още Алибегов.

Според него хората към този момент всеобщо заобикалят този отрасъл, не желаят да работят в него.

Мисля, че доста повече няма да затворят този път и ще се опълчват. Ако на 10-тия ден някой си мисли, че може да закачи още няколко дни, месец, няма да се случи. Това го споделям безусловно умишлено. Със сигурност никой от нас няма да стои и един ден повече затворен от 10 дни.

 

Това изрично съобщи в ефира на NOVA News Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията в България. Думите му идват на фона на влизащия в действие от понеделник непълен локдаун, който затвори заведенията единствено 2 седмици след следващото им отваряне. Браншът предстоящо реагира остро.

" Изнесохме цялата тежест на нашия тил. За 12 месеца нощните заведения имат 2 работни дни. Този локдаун е може би най-скъпия ни - отворихме на 1 март, заредихме се със стока, върнахме личен състав, който си беше по родните места, наеха се квартири и ги пуснахме след 2 седмици. Никой не има вяра, че приказваме за 10 дни… ", уточни още Алибегов.

" Нали разбирате недоверието от кое място идва? В последната 1 година слушаме такива периоди - две седмици, 20 дни… Ако здравните управляващи бяха подходили рационално, бяха споделили, че няма да работим 5 месеца, щеше да е по-лесно за целия бизнес. В момента нямаме никаква предвидимост ", безапелационен беше ръководителят на Асоциацията на заведенията в България.

Според него 105 000 са заетите в сектора на трудов контракт, а с другите стават 300 000, те не се обезщетяват с нищо.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР