Снимка: Булфото, архив``Масово затваряне на очите`` пред посолство на Германия

...
Снимка: Булфото, архив``Масово затваряне на очите`` пред посолство на Германия
Коментари Харесай

Масово затваряне на очите пред посолството на Германия

Снимка: Булфото, списък

``Масово затваряне на очите`` пред посолство на Германия в София се провежда довечера. Зад самодейността стоят протестиращи против статуквото у нас, които са извънредно възмутени от мълчанието на Европейски съюз по отношение на протичащото се в страната ни и ширещата се корупция, оповестява " Факти.бг ".

" Събираме се, с цел да попитаме немското посланичество у нас за какво към този момент едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната проведена престъпност в нашата управническа класа в лицето на Бойко Борисов и неговите държавни управления, както и на обвързваните с тях структури в правосъдната система. Искаме да знаем по какъв начин се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска инструкция към България, с необятно затворените очи на европейския политически хайлайф за техните „ сътрудници “ от ГЕРБ. Дори преди месец Манфред Вебер, водачът на ЕНП - най-голямата партия в Европейския парламент, разгласи " цялостната си поддръжка за държавното управление на Бойко Борисов в битката му против корупцията ". Той съществено ли? ", питат основателите Павел Божилов и Георги Иванов.

Протестиращите ще се съберат в 18:00 часа пред метростанция " Жолио Кюри " откъм " Интерпред " и оттова ще се насочат към близкото посолство. Те акцентират, че митингът се разграничава от съперниците на Европейски Съюз.

" Ние желаеме да подкрепим пълноценното израстване на България в демократичните полезности на Европа и чакаме от европейските водачи да заемат сериозна позиция и да поемат отговорност ", безапелационни са стачкуващите.

Ето защо зоват още те:

" Интересуваме се също от това по какъв начин една толкоз развита система за финансов мониторинг като европейската, и в частност немската, позволява приключването на милиарди от еврофондове в джобовете на българските олигарси и управленци.

С митинга пред немското посолство желаеме да покажем, че не сме съгласни Европа неофициално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови запаси не биха могли да се задържат толкоз време на власт. Европейската поддръжка към ръководещата партия служи освен за незаконното асимилиране на евросредства от нейните членове и поддръжници, само че и за PR на партията в българското общество.

Не желаеме нашият министър-председател да бъде „ пиколо “ на Меркел и на всички останали европейски водачи. 

Ние желаеме да прекратим обезличаването на демокрацията в България, за което мълчанието на европейските институции и политически сили способства към този момент толкоз време.

Призоваваме немските политически водачи да слагат въпроса за степента на корупцията в България, която бива легитимирана посредством тяхното незаемане на позиция. Очакваме да вземат отношение към актуалните митинги и лицата Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски и Ахмед Доган, от които директно страдат българската народна власт и българският народ.

Моментът е исторически. Подкрепете ни! "

На въпроса за какво митингът е тъкмо пред посолството на Германия Павел Божилов припомня, че на 1 юли Германия пое ротационното председателство на Съвет на Европейски Съюз и " в тази ѝ роля тя директно дефинира дневния ред на европейската общественост ".

" Обръщайки се към немското посолство, желаеме директната взаимозависимост на корупцията в България от евросредствата да стане предмет на политически и обществен разговор в Европа. С тази акция адресираме и тази част от немския политически хайлайф, която мълчешком поддържа Борисов и Политическа партия " ГЕРБ ", добавя той.

По-късно довечера се чакат и постоянните всеобщи митинги в София, страната и чужбина, ориентирани против държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР