Снимка: Булфото, архивБългаринът търси нов спасител на всеки 10 години.

...
Снимка: Булфото, архивБългаринът търси нов спасител на всеки 10 години.
Коментари Харесай

Иво Христов: Българинът на всеки 10 години намира нов спасител. После ще дойде разколебаването и омразата

Снимка: Булфото, списък

" Българинът търси нов избавител на всеки 10 години ". Това разгласи в ефира на БНР проф. Иво Христов.

„ На изборите се удостовери една причинност за българския преход - на всеки 10 години българите се ориентират към нов избавител. Този интервал е на напредък, амок. След това ще пристигна разколебаването и омразата... Намираме се в политическо безвремие. България е страна от третия свят, имаме реплика на народна власт, зад която се криеше един властнически режим. Ще минем през поредност от политически рецесии. Политическата ни система не е достоверна “., сподели социологът, определен за народен представител от Българска социалистическа партия. Според него моделът на ГЕРБ дефинитивно се е амортизирал. 

„ От ГЕРБ заложиха на неправилен метод по отношение на тези избори. Дори да имат 100 депутати, в случай че не могат да сформират държавно управление, все едно че имат един. Но връзката сред дребния и основния мозък е недостиг за някои хора. Режимът на ГЕРБ в последните години беше горестна имитация на късния живковизъм “. 

В предаването „ 12+3 “ проф. Христов добави: 

„ Едните сили по някакъв метод ще се опитат да сглобят нещо като кабинет. Който сформира подобен кабинет, ще е пленник на Българска социалистическа партия и на Движение за права и свободи. През цялото време този кабинет ще бъде с револвер на слепоочието и той ще гръмне, когато една от тези сили реши, че този кабинет не му е преференциален. Другата позиция е явяване на нови избори, макар че процесът на предварителни избори крие доста въпросителни “. 

По думите му ГЕРБ няма да успее да сформира държавно управление, а партията на Слави Трифонов ще върне мандата: 

„ Третият вид е да се сглоби нещо от останалите сили и към тях да се образува болшинство, което не изключвам, че ще бъде подкрепено от ГЕРБ. Това ще е подигравка “. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР