Снимка: Булфото  Не е реалистично президентът да връчи третия мандат

...
Снимка: Булфото  Не е реалистично президентът да връчи третия мандат
Коментари Харесай

Манолова: Не е реалистично президентът да връчи третия мандат на нас. Ангажиментът е на Трифонов

Снимка: Булфото

 
Не е реалистично президентът да връчи третия мандат на „ Изправи се! Мутри вън! “, защото сме най-малката парламентарна група. Ангажиментът за сформиране на кабинет е на Слави Трифонов, тъй като ще стане ясно, че никой не желае с Борисов и с неговата група и опитът му да образува държавно управление е жертван на крах. Казахме, че Бойко Борисов повече няма да бъде министър председател и по този начин се случи. Ерата Борисов си отива. Отиват си натискът, страхът, заканите, едноличният режим. Отива си и ерата на диктатурата и грабежа на хората.

Това съобщи Мая Манолова в предаването „ Делници “ по телевизия „ Евроком “.

В момента текат състезания в енергетиката и лечебните заведения. Промениха Закона за обществените предприятия, с цел да може сред промяната на двете държавни управления да назначат свои фрагменти. Министерски съвет се трансформира в трудоустроителна комисия благодарение на болшинството в предходния парламент. В момента калинките на ГЕРБ печелят състезания непрозрачно и без опция да се апелират назначенията, добави Манолова.

Ще предложим с промени в Закона за обществените предприятия да се наложи мораториум на непрозрачните състезания и назначенията, които са в полза на ГЕРБ и на доближените на Борисов и да отпаднат привилегиите на висшите държавни служители, които са в бордове на държавни сдружения, съобщи още тя.

По никакъв метод няма да търсим съдействие с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Никой от нас не е влезнал в Народното събрание, с цел да се бори за министерски постове или други, получени с гласове на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Влизаме, с цел да създадем Комисия по проверката и да стане ясно къде отидоха парите на българския народ, какво се случи с 5 милиарда лева в „ Автомагистрали “, по какъв начин са изхарчени парите за COVID-кризата, какво се случи с концесиите, сподели още Манолова.

Обещахме, че първите ни дейности ще са за незабавна поддръжка на микропредприятията и семействата, наранени от пандемията. Ще върнем старите текстове в Закона за персоналната помощ, ще вкараме Закона за частния банкрут, дали обещание сме закон против зариването на България с отпадък, Закон за колекторите. Ще отнемем привилегиите на министрите, депутатите и висшите държавни служители. Хората чакат това от нас, а не да уговаряме министерски кресла, добави тя.

Манолова бе безапелационна, че е нужна незабавна смяна на Изборния кодекс, с цел да има отдалечено гласоподаване и видеонаблюдение на изборите, промяна на ЦИК и Михаил Константинов като ръководител на Информационно обслужване.

Партиите на митинга са първа политическа мощ. Следват проверка и подготовка на избори по нови правила, от друга администрация, с други шефове на Министерство на вътрешните работи, които да не са „ чадър “ над купувачите на гласове, съобщи Манолова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР