Снимка: btvДеца от новопазарското село Мировци нямат обувки и топли

...
Снимка: btvДеца от новопазарското село Мировци нямат обувки и топли
Коментари Харесай

Деца ходят с чехли на училище в с. Мировци. Ето какво предприеха учителите

Снимка: btv

Деца от новопазарското село Мировци нямат обувки и топли облекла, с които да вървят на учебно заведение. Учителите им молят за помощ.

Красимира Стоянова преподава на 5 и 6 клас в учебното заведение в село Мировци. Тук се образоват към 40 деца, най-вече от извънредно небогати ромски фамилии. Особено през зимата потребността от облекла и топли обувки е огромна, споделя учителката, написа btvnovinite.bg.

Идеята да се обърне с молба за помощ в поддръжка на децата е на дългогодишната учебна директорка Мариела Жекова. „ Когато пристигна една майка с дете по чехли, това ме накара да ги съжаля и да напиша в групата на Нови пазар във „ Facebook ” една молба за помощ ”, уточни тя.

Станислава от Нови пазар е първия донор, отзовал се на апела за помощ. „ Радвам се, че можах да оказа помощ на самото учебно заведение, на децата, това ме направи доста щастлива, задоволена ”, споделя тя.

Заради невъзможността да обезпечат на децата си облекла и обувки някои родители даже са ги спирали от учебно заведение.

чилището в Мировци е строено през 1903 година Сградата и дворът също се нуждаят от ремонт, за който пари няма. Затова и възпитаници, и учители се надяват апелът им да бъде чут и в бъдеще да могат да мислят единствено за уроците си.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР