Снимка БСПЛидерът на БСП Корнелия Нинова коментира политически теми и

...
Снимка БСПЛидерът на БСП Корнелия Нинова коментира политически теми и
Коментари Харесай

Нинова: Ако Румен Радев реши за втори мандат, тогава ще мислим за подкрепа

Снимка Българска социалистическа партия

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява политически тематики и връзките ни със Северна Македония. Тя взе отношение и по постоянно задаван въпрос - ще поддържа ли Българска социалистическа партия Румен Радев, в случай че се кандидатира за втори президентски мандат.

Румен Радев следва това, което даде обещание като кандидат-президент - ще приказваме по въпроса дали ще го подкрепим за втори мандат, когато той реши дали ще се кандидатира, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Годината " по Дарик радио.

" Президентът сподели, че не е решил. Когато реши и разгласи решението си, ще приказваме по този въпрос. Твърде рано е, в този момент сме съсредоточени в парламентарните избори ", изясни тя.

На въпрос дали е добър президент Румен Радев, Нинова отговори: " Това, което даде обещание като претендент за президент, го следва ", съобщи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия сподели, че 28 март е допустима за социалистите за дата на изборите. Според нея идните избори ще бъдат разнообразни - няма да могат да бъдат извършени обичайните акции, интензивността ще е ниска. Но в Българска социалистическа партия са подготвени с проект за ръководство, безапелационна е тя.

По въпроса с връзките на България с районен съд Македония, тя разяснява, че държавното управление е пропуснало години да организира добросъседски диалози. " Ние като партия подкрепихме контракта в Народното събрание, направихме всички стъпки за разширение на контракта. Правителството не си свърши работата ", съобщи Нинова.

Нинова разяснява и напусналите от Българска социалистическа партия депутати. " Въпросът също е доста кардинален. Когато си определен с стратегия, с линия, държание, би трябвало да следваш това. Част от тези сътрудници бяха претенденти за ръководител на партията. Получиха по 1000 гласа. Не могат да се примирят, че не са станали ръководители, това значи ли, че би трябвало да изневериш на програмата, на линията, с която си определен ", съобщи още Нинова. По думите й от самото начало прозира персонален интерес.

" Искам Българска социалистическа партия да бъде изчистена от задкулисие ", акцентира още тя, пише .
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР