снимка: БСПГЕРБ са заложили скрито увеличаване на сегашните данъци и

...
снимка: БСПГЕРБ са заложили скрито увеличаване на сегашните данъци и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: В момента сме готови с ясен и конкретен план за управление на страната с грижа за хората и за промяна

снимка: Българска социалистическа партия

ГЕРБ са заложили прикрито увеличение на сегашните налози и въвеждането на нови

„ При обиколките ми в страната виждам, че има сила, има хъс и вяра. Хората желаят смяна и са подготвени да работят и да дадат гласа си за нея. “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Делници “ по Евроком.

Лидерът на българските социалисти предвижда, че евентуално измежду някои от хората ще има боязън да гласоподават поради пандемията, само че тя акцентира, че Българска социалистическа партия непрекъснато се  обръща към българските жители и ги приканва да не се опасяват: „ При съблюдаване на ограниченията гласуването не е по-опасно от това да се пазари. Да гласуваме, тъй като  изборът и смяната са в ръцете на всеки един от нас. “

На въпрос по какъв начин съгласно нея се оправят ръководещите с пандемията Нинова отговори, че обстоятелствата дават най-точната оценка: „ Вчера стана ясно, че България е първа в Европейския съюз по смъртност и втора в целия свят. От през днешния ден новата информация на института „ Роберт Кох “ е,  че сме на последно място  по имунизация.  Дори една  Румъния,  с която стартирахме дружно имунизира  4 пъти повече от България. “ Тя уточни, че тези обстоятелства дават една единствена оценка - неуспех на държавното управление в ръководството  на рецесията.

Лидерът на българските социалисти бе безапелационна, че доброволното имунизиране би трябвало да продължи и акцентира, че  при продобиване на изборите Българска социалистическа партия ще промени няколко неща по отношение на ръководството на  ковид рецесията. „ Първо, нужни са съответни описи на хората, които имат хронични болести, на възрастните хора и на хората на първа линия. Второ, имунизацията да се прави от персоналните лекари, които познават болесттите на пациентите си и могат да проследят по-късно резултата от имунизацията. Трето, незабавни договаряния за доставка на нови ваксини и други ваксини – китайската  и съветската. “ Като четвърти приоритет  Корнелия Нинова даде отделянето на болниците  - на коронавирус и на чисти от ковид лечебни заведения. Тя изясни, че поради разпръскването на  ковид отделения във всички лечебни заведения  са спрели плановите интервенции и от това са потърпевши доста хора.

„ Смъртността е вследствие на неверно ръководство на рецесията, на  хаотични непрофесионални решения “, бе безапелационна Корнелия Нинова. Тя изрази опасения, че тези решения се вземат не по здравни и стопански аргументи, а се използва рецесията поради парламентарните избори с партийни цели.

Председателят на Българска социалистическа партия разяснява, че при ръководство на левицата лечебните заведения няма да бъдат търговски сдружения и във всеки регион ще има незабавна помощ, доболнична и болнична помощ, с цел да се постави завършек на настоящия модел, при който в някои райони най-близката болница е на 150 км. Тя акцентира, че Българска социалистическа партия планува разпоредба за базова заплата на лекари и останалия медицински личен състав, с цел да се запазят фрагментите в България, а да не напущат в чужбина. Левицата предлага и електронна здравна карта, която носи информацията за положението на всеки един човек.

Водещият напомни на Корнелия Нинова, че преди година Българска социалистическа партия подари 30 000 лева на учени от Българска академия на науките за създаването на български модел на ваксина за COVID-19. „ Още при започване на пандемията ние  решихме да влагаме в науката  и дарихме 30000 лева на института по вирусология в Българска академия на науките. Направихме дарението с цялостното схващане, че инвестирайки в просвета влагаме в живота и здравето на хората. “

„ Програмата на Българска социалистическа партия планува по-голяма роля на страната в основни браншове за живота на хората, с грижа за хората. Програмата на ГЕРБ е отдръпване на страната от всичко, оставане на свободата на пазара  и прекачване на отговорности на общини, на частни субекти и на концесионери. Това е алената линия сред нас -  държава или независимост на пазара и който оцелее. “, по този начин ръководителят на Българска социалистическа партия разказа разликите сред стратегиите на Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Тя даде и съответни образци с концесията на летище София, против която Българска социалистическа партия се бори 4 години. „ Ние считаме, че  такива обекти, които са част от националната сигурност и са основни за българската стопанска система като енергийна и железопътна инфраструктура не би трябвало да се дават на концесия – те би трябвало да бъдат държавна грижа. ГЕРБ назад -  всичко на концесии.

В обучение ние считаме, че  държавата би трябвало да поема отговорност за един учебник в един клас за един предмет в цялата страна. От ГЕРБ желаят да има 11 учебника по всеки предмет и тях да ги пишат шест частни издателства, в които написа примерно, че не е имало турско иго, а е имало османско наличие и считат за належащо да извадят българските класици и да ги заменят с Робинзон Крузо “, по този начин Нинова уточни с действителни причини алтернативата в лицето на Българска социалистическа партия и статуквото на ГЕРБ.

Корнелия Нинова призна, че е огромна нейна болежка, че ръководещите 3 пъти отхвърлят оферти от нея Закон за възрастните хора, който е извънредно потребен за пенсионерите. Що се отнася до пенсиите лидерът на листите на левицата в 25-ти МИР в София и в Пловдив изясни, че Българска социалистическа партия предлага преизчисляване на всички пенсии с нов средноосигурителен приход към 2019г., което ще докара до непрекъснато  увеличение на всички пенсии с сред 20 и 30%. Корнелия Нинова уточни, че е извънредно обидна сегашната обстановка, в която са сложени българските пенсионери – предизборно един човек да взема решение дали да им даде 50 лева или не. Трябва да подсигуряваме по-високите пенсии на възрастните хора дълготрайно  и това да не зависи от хрумването на един човек.

„ Ние сме изумени от това, което ГЕРБ плануват в програмата си. То е прикрито и не се  вижда, само че  като се зачетеш в програмата излиза наяве. ГЕРБ трансферират отговорности на общините да вкарат нови налози и да усилят досегашните. Как -  общините да вкарат  нов подоходен налог на всеки, с нова данъчна оценка на постройките, което ще усили налог здания и такса боклук,  Това е техният модел. Нашият модел – част от налозите, събрани от хората без да се усилват въобще да си остават в общините и да се връщат при хората, като услуга, като нова улица, като ВиК система. ГЕРБ разпореждат на общините нови налози, ние споделяме – не, няма да вършим нови налози. От тези, които събирате до момента ще остава % при хората, от които сте ги събрали. “, съобщи водачът на левицата.

„ Категорично не отстъпвам позицията на Българска социалистическа партия срещу Истанбулската спогодба. Докато съм ръководител на партията, определен избран директно от нейните членове ще отстоявам  тази позиция. Не мога даже и като майка, като жена, като политик да приема, че аз съм  родител номер 1 на сина ми, а брачният партньор ми е родител номер 2. Или 14-годишно дете да си дефинира с декларация какъв пол се усеща, и в случай че е с друга сензитивност за пол да му се ползва хормонална терапия. Ще се боря с всичките си благоприятни условия за българското семейство,  за българските деца, за традициите в България. “, съобщи Корнелия Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия се обърна и към всички българи: „ Преди 4 години отказахме на сегашните ръководещи да станем част от модела на ръководство. Ние отстояхме верността си към тези 1 милион българи, които тогава ни последваха. Казахме ще се борим с паралелната страна и този модел и отказахме да станем част от него.

През цялото време на 4-годишния мандат ние бяхме ясна и безапелационна съпротива. Никога не влязохме в подмолни сделки. За тези четири години изградихме алтернативата – внесохме  над 1200 оферти в Народното събрание. В момента сме подготвени с явен и съответен проект за ръководство на страната с грижа за хората и за смяна. “, приключи обръщението си Корнелия Нинова.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР