Снимка БНРГенералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков е

...
Снимка БНРГенералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков е
Коментари Харесай

Оставка подаде шефът на БНР, призова и Банов да си ходи

Снимка БНР

Генералният шеф на Българското национално радио Андон Балтаков е внесъл тази заран писмо, с което уведомява ръководителя на медийния регулатор Бетина Жотева, че би желал договорът, с който е поел ръководството на да бъде преустановен предварително - от 1 ноември. Искането му е постъпило в Съвета за електронни медии.

" Изключително съм засегнат от неналичието на управническа воля за смяна в българската нормативна уредба, която да подсигурява без значение и изцяло свободно от политически вмешателства публично Българско национално радио ", съобщи Балтаков.

Той е безапелационен, че в отчета на министър Банов, с който се предлага план на закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран, е сменен текстът, утвърден от БНР.

Основните промени, за които упорства Общественото радио, са изключени от импортирания текст, само че под тях стои утвърждението на Генералния шеф на БНР, получено преди месец за различен законопроект. Манипулира се и се фалшифицира моето мнение като общоприет шеф на БНР, изясни Андон Балтаков.

Генералният шеф на БНР изиска и оставката на министъра на културата Боил Банов: 

" Става въпрос в действителност за слагане на фундаментите на публичните медии в България. 20 години и повече обществото желае да има обезпечено свободни, самостоятелни публични медии. И продължаваме да шикалкавим, и продължаваме да вършим чисто от административна позиция да се търсят малки врати, да могат да се оставят малки врати. Затова в БНР в частност, не мога да приказвам за Българска национална телевизия, да могат да се прокарват политически ползи. Не мога да го позволи това нещо ".

Законопроектът, който е препоръчан на обществото за разискване, не е планът на закон, в който работна група от БНР, Българска национална телевизия, Съвет за електронни медии, разнообразни министерства и медийни специалисти са вложили стотици часове и знания, безапелационен е Андон Балтаков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР