Снимка Би Ти ВиБлизки и приятели на алпиниста Боян Петров

...
Снимка Би Ти ВиБлизки и приятели на алпиниста Боян Петров
Коментари Харесай

От Княжево до Копитото – поход в памет на Боян Петров

Снимка Би Ти Ви
Близки и другари на алпиниста Боян Петров провеждат през днешния ден поход от Княжево до Копитото, предава Би Ти Ви. В него се включиха и доста хора, които не са познавали Боян, само че са въодушевени от неговия образец.
Маршрутът, който е определен, не е инцидентен – това е пътеката, по която Боян се готви, преди да изкачи всеки връх. По пътеката има специфичен дневник, в който хората пишат усещанията си от природата и страстта, която претърпяват, когато минават по този път. Самият Боян също написа в този дневник.
„ Боян беше воин на нашето съвремие и хората са тук да го поддържат. Дано някой продължи неговия път ”, сподели сестрата на Боян Петров – Александра. Тя повтори неговите думи: Продължавайте да изкачвате своите върхове и постоянно напред.
По думите? би трябвало да помним Боян с неговата насоченост и борбеност. Той вечно ще си остане нашият воин, ще остане образец за всички, добави сестрата на алпиниста.
„ Боян съумя да разсъни много заспали хора и всички желаят да се заредят от неговата сила ”, сподели дамата до алпиниста – Радослава Ненова. Тя счита да остави по пътя още няколко бележника, в което хората могат да запишат нещо, което постоянно са желали да кажат на Боян, само че не са могли. „ Тези дни получавах доста хубави писма и мисля, че това ми оказа помощ доста и ми даде доста мощ ”, означи тя пред Би Ти Ви.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР