Снимка БГНЕСЗаконите, които се правят напоследък в българския парламент са

...
Снимка БГНЕСЗаконите, които се правят напоследък в българския парламент са
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: В парламента напоследък се правят популистки закони

Снимка БГНЕС
Законите, които се вършат в последно време в българския парламент са популистки. Професионализмът е изтикан в ъгъла. Това съобщи пред бТВ проф. Огнян Герджиков, който е ръководител на Консултативния съвет по законодателство към Народното събрание.

„ Събрал съм адвокати – потенциали в своята област, само че никой не се интересува от тяхното професионално мнение “, сподели професорът, експерт по комерсиално и гражданско право. Той даде за образец по какъв начин съветът по законодателство е дал мнение от 20 страници за несъгласия в избран закон, само че явно никой не се е поинтересувал от мнението на юристите.

„ От Нова година никой не ни е търсел. Още преди Нова година съм изискал среща с ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева, само че досега нямам реакция от ней страна “, съобщи проф. Герджиков. Той има подозрения дали има смисъл да продължи да ръководи съвета по законодателство към Народно събрание. „ Това е – професионализмът е пъхнат в ъгъла “, акцентира той.

В коментар на договорката за ЧЕЗ юристът съобщи, че това е договорка сред частни субекти и единствено в случай че те решат, могат да позволен страната в нея.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР