Снимка БГНЕССамо няколко дни преди официалната си визита на Република

...
Снимка БГНЕССамо няколко дни преди официалната си визита на Република
Коментари Харесай

Кодзияс получи писмо с куршум

Снимка БГНЕС
Само няколко дни преди формалната си аудиенция на Република Македония гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс получил заплашително писмо с един патрон в него. Това оповестява в днешния си брой вестник " Та Неа ", представен от БГНЕС.
В началото на седмицата в Министерството на външните работи е получен един патрон завит в плик, който е бил адресиран до Кодзияс. Пратката незабавно е била изпратена в полицията, която почнала следствие. За случая са били осведомени министър председателят и министърът на правораздаването. Това е втори сходен случай с Кодзияс. Подобно нещо се случи и при започване на месец февруари. " В този плик има три патрона - по един за теб и твоето семейство. По един и за всяка една Македония ", пишеше тогава в текста. Второто писмо с патрона е изпратено единствено няколко дни преди визитата на гръцкия външен министър в Република Македония.

На 22 март Кодзияс ще дойде на двудневно посещаване в Скопие и то за първи път със аероплан непосредствено от Атина. Той ще бъде придружаван от доста съветници и публицисти. Това ще бъде първият полет от Атина до Скопие след 12 години. Очаква се в Скопие Кодзияс да донесе проектоспоразумението, или пакта, както се назовава в Гърция, за разрешаване на казуса с името. На 22 март той ще има вечеря с македонския външен министър Никола Димитров. На идващия ден ръководителят на гръцката дипломация ще се срещне с президента Георге Иванов, премиера Зоран Заев, водачите на ДСИ Али Ахмети и на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. Но тези срещи за момента не са доказани. Според неофициална информация от гръцки източници единствено няколко дни след визитата си в Скопие, Кодзияс и Димитров на 27 март би трябвало да има нов кръг договаряния с медиатора Матю Нимиц във Виена. От македонското външно министерство нито удостоверяват, нито отхвърлят тази информация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР