Снимка БГНЕСОбединени, свалихме тоталитарния режим и докарахме демокрацията в нашата

...
Снимка БГНЕСОбединени, свалихме тоталитарния режим и докарахме демокрацията в нашата
Коментари Харесай

Карадайъ от Барутин: Силни сме, когато сме обединени, не допускайте да ни разделят отново

Снимка БГНЕС
Обединени, свалихме тоталитарния режим и докарахме демокрацията в нашата татковина, върнахме си достолепието, достойнството, гордостта, единствено тъй като бяхме обединени. Това съобщи Мустафа Карадайъ на възпоменателен протест по случай трагичните събития от т.нар „ възродителен развой ” от 1972 година, предава БГНЕС.

Митингът, проведен от Движение за права и свободи, протече под надпис „ Паметта ни оказва помощ, сегашното ни свързва, а бъдещето е в личните ни ръце ”, оповестиха от придвижването. Пред събралото се голям брой ръководителят на Движение за права и свободи напомни, че по време на т.нар „ възродителен развой ” тоталитарният режим потъпка достолепието на Западни и Източните Родопи, на Делиормана, и главната причина е била разделянето. „ И в цяла България станахме идентични в тъгата, болката и поруганото достолепие, потъпканата чест. И за какво се случи - тъй като бяхме разграничени в онази тоталитарна система ” сподели Карадайъ.

Той твърди, че с помощта на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган от пандизите са се организирали мирните майски митинги в България и „ Обединени, свалихме тоталитарния режим и докарахме демокрацията в нашата татковина, върнахме си достолепието, достойнството, гордостта, единствено тъй като бяхме сплоти ”, съобщи Карадайъ. Председателят на Движение за права и свободи се обърна към присъстващите с апел „ доста сили и доста ползи ще се пробват нас да ни разделят. Не позволявайте неистини и внушения нас да ни подвеждат и след това да съжаляваме ”. В своето прочувствено слово водачът на Движение за права и свободи отбелязал и своята паника от присъединяване на националистите във властта.

„ Националисти ръководят в моята Родина. Днес национализмът е политиката на моята страна. ГЕРБ без да има потребност, включиха националистите във властта и политиката им стана по-националистическа и от националистите. За това е време още веднъж да се обединим, още веднъж да сме дружно, още веднъж да сме мощни. Националистите вън от властта с цел да има непоклатимост, мир и разцвет в нашата Родина ” заключи водачът на Движение за права и свободи. Във връзка с проучването на т.нар „ възродителен развой ” в учебните заведения Карадайъ бе безапелационен че Движение за права и свободи ще упорства имената на героите от този интервал да бъдат включени за проучване в учебниците по история.

Ние ще следим събитията и имената на героите от Барутин да влязат в учебниците в раздел „ възродителен развой ” и освен Барутин, само че и Корница и Ябланово, Млечино, Могиляне и Пристое, Тодор Икономово, и Кус, и Климент, само че първо Барутин. Всички тези събития би трябвало да влязат в учебниците по история “ бе безапелационен Карадайъ. По време на митинга слова произнесоха зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, зам.-председатлят на ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов, евродепутатът и ръководител на Младежко Движение за права и свободи Илхан Кючюк и Ерол Мехмед – депутат от област Кърджали.

На възпоменателното събиране присъсътваха още народните представители Севим Али, Имрен Мехмедова, Велислава Кръстева, Джейхан Ибрямов, Джевдет Чакъров, Хайри Садъков, Хасан Адемов, Танер Али, Елхан Кълков, Сергей Кичиков, Ихсан Хаккъ, евродепутатът Неджми Али, Фахри Ватансевер представител на Движение за права и свободи в Истанбул, Волкан Танйълдъз-зам.-консул на Р Турция в Пловдив, регионалният ръководител на Движение за права и свободи Смолян-Салих Аршински, регионални и общински ръководители на Движение за права и свободи, кметове и общински съветници на Движение за права и свободи. След края на митинга управлението на Движение за права и свободи и народните представители сервираха венци и цветя на паметника на починалите по време на трагичните събитията от 1972 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР