Снимка БГНЕС архивС година ще бъде забавен проектът за придобиване

...
Снимка БГНЕС архивС година ще бъде забавен проектът за придобиване
Коментари Харесай

Каракачанов: Първият нов кораб за ВМС ще се забави с година

Снимка БГНЕС списък
С година ще бъде занимателен планът за придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов, представен от БНР. Миналата година компанията се отхвърли от поръчката на стойност 820 милиона лв.. Причината, част от нея беше планувана за Данък добавена стойност, което намаляваше цената на поръчката.
Министър Каракачанов обаче предизвести: " Всяко едно закъснение на планове за рационализация на флота може да лиши нашите военноморски сили от качества във връзка с главната задача, която имат, защитата на нашите териториални води. Това постанова да помислим за пул план за модернизацията на фрегатите. Разбира се, това ще коства в допълнение финансови средства. Миналата година с остатъчни средства от Министерството на защитата ние сме почнали някои дейности по модернизацията на фрегатите, само че единствено с наличните средства – без спомагателни средства – няма да можем да я осъществяваме ".

Каракачанов желае още идната сряда планът за нови кораби да влезе в Министерския съвет за гласоподаване от държавното управление, а след това и в парламента
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР