Снимка БГНЕС архивМинистър-председателят Бойко Борисов е запознал в телефонен разговор

...
Снимка БГНЕС архивМинистър-председателят Бойко Борисов е запознал в телефонен разговор
Коментари Харесай

Борисов запозна Орбан с позицията си по миграцията

Снимка БГНЕС списък
Министър-председателят Бойко Борисов е срещнал в телефонен диалог унгарския си сътрудник Виктор Орбан с позицията, която ще показа на работната среща в Брюксел в неделя по въпросите на миграцията и даване на леговище, оповестиха от държавната работа.

Българският министър председател декларирал, че България, като страна на първа линия, дружно с Гърция, Италия и Испания, не може да се съгласи с позицията за връщане на към този момент намиращите се в Европа мигранти в страните на първа регистрация. Това би утежнило обстановката в тези страни посредством прехвърлянето им на двойни отговорности – по запазване на граници и грижи за бежанците на тяхна територия.

Виктор Орбан даде обещание да запознае водачите на страните от Вишеградската четворка и да обсъдят в детайли тези компликации пред България.

От своя страна Орбан е уведомил българския министър-председател за срещата на страните от Вишеградската четворка с австрийския канцлер Себастиан Курц. Той уверил Борисов, че изцяло поддържа позицията му за неотложно затваряне на границите и за създаване на центрове за мигрантите.

Вчера българският министър председател беше изслушан по тематиката и от народните представители.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР