Снимка: архив, БулфотоЖители на село Искра в община Карнобат искат

...
Снимка: архив, БулфотоЖители на село Искра в община Карнобат искат
Коментари Харесай

Искат да издигнат паметник на Божидар Димитров

Снимка: списък, Булфото

Жители на село Искра в община Карнобат желаят да повдигнат монумент на Божидар Димитров, който умря през вчерашния ден.

Преди 2 години благодарение на видния историк и държавник в селото стартира укрепването и реставрацията на храм " Св. св. Кирил и Методий ", който е монумент на културата.

Обновената и възкресена черква беше открита на 24 май тази година, а Божидар Димитров подари на храма парченце от Светия Кръст и икона на хан Тервел.

Проектът за възобновяване получи европейско финансиране и беше направен от строителния бизнесмен Турхут Исмаил. Реализирането му обаче беше осъществено с помощта и съдействието на Божидар Димитров, напомня Турхут Исмаил.

" Направи невъзможното нещата да се случат и факт е, че се случиха. Дари доста неща, с изключение на частицата. Преди това, още в самото начало, подари икони, само че най-важното е, че подари една сила, която с помощта на нея се случиха нещата, " споделя Исмаил, представен от БНР.

" Никога няма да забравим приноса му за възобновяване на тази 150-годишна църква ", сподели още предприемачът.

" Беше същински българин, освен за пред камери и малките екрани, ами и в действителния му живот, в метода му на мислене и във всичко. За него България беше на първо място, дори преди себе си. Повече мислеше за България, в сравнение с за себе си ", съобщи Исмаил.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР