Снимка: Анна-Мария Конова, бТВОпашки от желаещи да се ваксинират срещу

...
Снимка: Анна-Мария Конова, бТВОпашки от желаещи да се ваксинират срещу
Коментари Харесай

Опашки и хаос пред Пирогов. Върнаха хората

Снимка: Анна-Мария Конова, бТВ

Опашки от искащи да се имунизират против ковид се извиха още веднъж пред „ Пирогов ” през днешния ден, откакто стана ясно, че зелените коридори за имунизация се възвръщат. Вместо ред обаче настана безпорядък пред болничното заведение и се породи напрежение.

Десетки хора, които чакаха да получат ваксина против ковид, бяха отпратени, откакто стана ясно, че „ зелените коридори “ в лечебното заведение ще бъда възобновени чак на следващия ден, съобщи bTV.

 https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x/Feb2021/2112387845.jpg

Снимка: Анна-Мария Конова, бТВ

От „ Пирогов “ обявиха, че имунизирането с „ АстраЗенека “ ще стартира на следващия ден в 9 ч. сутринта.

По-рано денем по време на посещаване в детското незабавно поделение в болничното заведение, министър председателят Бойко Борисов разпореди „ зелените коридори “ да бъдат възобновени допустимо най-бързо. Това накара десетки хора да се наредят на опашка пред незабавната болница, с цел да бъдат ваксинирани.

„ Зелените коридори “ бяха възобновени със заповед от здравния министър Костадин Ангелов. В нея обаче написа, че ще бъдат при персоналните лекари и изискването е да няма искащи от предпочитаните етапи на имунизационния проект.

Хората пред „ Пирогов “ чакаха повече от час, само че най-после бяха отпратени. Те упорстваха да им се даде пояснение за какво не могат да бъдат имунизирани.

Във ВМА също не потеглиха „ зелените коридори “.

От болница „ Св. Анна “ оповестиха, че имунизацията при тях стартира още през днешния ден, като предпочитано ще бъдат имунизирани всички рискови групи. В работно време ще има 10 екипа, които да обслужващ искащите за ваксини. Ще имат и нощен екип.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР