Снимка Агенция МитнициКонтрабандна валута с левова равностойност 203 072 лева

...
Снимка Агенция МитнициКонтрабандна валута с левова равностойност 203 072 лева
Коментари Харесай

Митнически служители на Капитан Андреево задържаха контрабандна валута

Снимка Агенция " Митници "

Контрабандна валута с левова равноценност 203 072 лв. иззеха митническите и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево при два случая, написа Дарик.

При първия случай недекларирана валута е открита от митническите чиновници при проверка на лек автомобил с непозната регистрация, ръководен от турски жител. Автомобилът с марка „ FORD GALAXY " е дошъл на българския митнически пункт в посока от Турция през  България за Швейцария на 24.04.2018 година към 22.00 ч.

Шофьорът и неговият сателит са дали отговор на въпросите на митническите чиновници, че не внасят нищо за обявление. Автомобилът е отклонен за щателна митническа инспекция, при която в жабката на автомобила, в непрогледен полиетиленов плик, са открити, недекларирани 81 000 швейцарски франка в разнообразни купюри с обща левова равноценност 132 637 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура-Свиленград.

При различен случай на идващия ден - 25.04.2018 година, при взаимна инспекция, митнически и гранични служители на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево са задържали 31 500 недекларирани английски лири в разнообразни купюри с левова равноценност 70 435 лв..
 
Контрабандната валута е открита в персоналния багаж на английски жител с турски генезис, пътуващ от Англия през България за Турция в лек автомобил „ Porshe ". На нарушителя е формиран акт по Валутния закон. По случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане. Контрабандната валута предстои на лишаване в интерес на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР