Снимка: PexelsШефът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отправи апел към страните,

Снимка: PexelsШефът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отправи апел към страните, ...

СЗО: Спрете реимунизацията! Дайте ваксини на по-бедните страниСнимка: Pexels

Шефът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отправи апел към страните, в които значителна част от населението вече е получило и двете дози от ваксината, да преустановят реваксинациите и да споделят препаратите с по-бедните страни.

Гебрейсус призова държави, които вече са обявили началото на реваксинацията - Израел, Франция, Германия, Близкия изток и Русия, да изпратят допълнителни дози в страни, където по-малко от десет процента от населението е ваксинирано. Това са Уганда (по-малко от 0,1%), Република Чад (0,1%), Туркменистан (0,2%), Централноафриканската република (0,2%) и Мавритания (0,2%).Същевременно анализатори на вестник Bloomberg направиха интересна класация за страните с най-много ваксинирани граждани, предаде БГНЕС. На първо място са ОАЕ с 65,1%, след тях се нареждат Чили с 64,5%, Белгия с 60,6%, Израел с 59,5%, и Испания с 59%.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg