снимка: pexels.comПолицията вече е извършила около 300 ареста.Британското министерство на транспорта

снимка: pexels.comПолицията вече е извършила около 300 ареста.Британското министерство на транспорта ...

Във Великобритания забраниха демонстрациите по магистралиснимка: pexels.com

Полицията вече е извършила около 300 ареста.

Британското министерство на транспорта получи съдебна забрана за действия на екоактивисти, блокиращи движението по магистрали, съобщи транспортният министър Грант Шапс, цитиран от местните медии. В петък екоактивистите от движението „Изолирайте Великобритания“ блокираха няколко магистрали близо до едно от най-големите пристанища на Дувър в югоизточната част на Англия. През последните 10 дни протестиращи, които смятат, че правителството не прави нищо за борба срещу климатичните промени, многократно блокираха движението по една от основните магистрали в Лондон, A25, залепвайки се за асфалта и създавайки огромни задръствания. 

"Заповедта е получена. Действията на протестиращите, блокиращи нашите пристанища и жизненоважни маршрути, са напълно неприемливи. Ето защо получих друга забрана за магистрала А20 и прилежащите й стратегически маршрути", написа Шапс в Twitter. Вътрешният министър Прити Патъл преди това поиска полицията да предприеме по-строги мерки срещу активистите, блокиращи движението по магистрала А25, и заплаши протестиращите с лишаване от свобода.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg