снимка: Dimitar Milkov, Уикипедия  Добрич днес отбелязва своя празник, който почита

снимка: Dimitar Milkov, Уикипедия  Добрич днес отбелязва своя празник, който почита ...

Днес е празникът на Добричснимка: Dimitar Milkov, Уикипедия
 

Добрич днес отбелязва своя празник, който почита влизането на българската войска в града на 25 септември 1940 година, след като той е освободен от румънска власт. До присъединяването на Южна Добруджа отново към пределите на България се стига след продължителни дипломатически преговори, завършили с подписването на 7 септември 1940 година на Крайовския договор.

Празникът на Добрич ще бъде отбелязан тържествено при спазването на всички противоепидемични мерки.

В продължение на 27 години Добрич е част от Кралство Румъния. Затова и денят, в който влизат българските войски във вече освободения град, се отбелязва тържествено, споделя уредникът от РИМ Цветан Сашев. 

Празненствата ще започнат с панихида на Военните гробища, след това ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени и наградите на почетните граждани на Добрич за 2021 година – олимпийската шампионка Стойка Кръстева и нейният треньор Стефан Петков. Денят ще завърши с концерти и празнична заря.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg