снимка: pixabay.comПродадоха на търг за $1.4 млн. най-известната китайска алкохолна напитка.Това

...
снимка: pixabay.comПродадоха на търг за $1.4 млн. най-известната китайска алкохолна напитка.Това
Коментари Харесай

Рядък кашон от китайската национална алкохолна напитка беше продаден за над 1 млн. долара

снимка: pixabay.com

Продадоха на търг за $1.4 млн. най-известната китайска алкохолна напитка.

Това беше повече от пет пъти над цената, която специалисти чакаха, че ще бъде платена.

Аукционната къща Sotheby`s разгласи, че е продала в Лондон кашон от обичаната високоалкохолна напитка Kweichow Moutai за 1 млн. паунда (близо 1.4 млн. долара).

Това е най-високата цена, плащана в миналото на търг за Moutai отвън Китай, съгласно аукционната къща, предава profit.bg

Купувачът е азиатски колекицонер, чиято идентичност към този момент не се разкрива, осведоми CNN Business.

Продажбата включва 24 бутилки Moutai от 1974 година, продавани под марката " Sun Flower ", която краткотрайно замества главното лого на " Летящата самодива " върху износните артикули по време на културната гражданска война на Китай, съгласно Sotheby`s.

Тази продуктова линия е основана през 1969 година, като през 1974 година производството е било релативно лимитирано, което прави напитката от тази година " мощно търсена. "

Платената цена обаче изненада даже и специалистите.

Според Sotheby`s в търга са надавали 14 души, покачвайки цената до 1 млн. паунда. Предварителните упования бяха, че тя ще бъде в диапазона 200 000 (277 500 долара) – 450 000 паунда (624 250 долара).

Kweichow Moutai, която е частично благосъстоятелност на страната и частично обществена, е китайската компания с най-голяма пазарна капитализация отвън софтуерния бранш и коства колкото четирите най-големи китайски банки.

Дори и в изискванията на пандемия компанията регистрира сполучлива година. Акциите й нарастват с към 70% на борсата в Шанхай през 2020 година и бележат растеж в цената от близо 4% от началото на годината.

Moutai baijiu -  алкохолната напитка, която компанията създава, е доста мощна и е определяна като „ огнена вода “ посредством 53-процентното си наличие на алкохол. Бутилките в червен и бял цвят от главния й артикул Feitian, или " Летящата самодива, " са запазена марка на китайските фирмени празненства и бизнес събития.

Известна като обичаната напитка на Мао Дзъдун и като " напитката на дипломацията, " тя е употребена по време на историческото посещаване на някогашния американски президент Ричард Никсън в Китай през 1972 година и още веднъж през 2013 година, когато китайският президент Си Дзинпин се срещна с американския си сътрудник Барак Обама в Калифорния.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР