Снимка: PexelsШефът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отправи апел към страните,

...
Снимка: PexelsШефът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отправи апел към страните,
Коментари Харесай

СЗО: Спрете реимунизацията! Дайте ваксини на по-бедните страни

Снимка: Pexels

Шефът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус насочи зов към страните, в които забележителна част от популацията към този момент е получило и двете дози от имунизацията, да преустановят реваксинациите и да споделят препаратите с по-бедните страни.

Гебрейсус прикани страни, които към този момент са оповестили началото на реваксинацията - Израел, Франция, Германия, Близкия изток и Русия, да изпратят спомагателни дози в страни, където по-малко от 10 % от популацията е имунизирано. Това са Уганда (по-малко от 0,1%), Република Чад (0,1%), Туркменистан (0,2%), Централноафриканската република (0,2%) и Мавритания (0,2%).Същевременно анализатори на вестник Bloomberg направиха забавна ранглиста за страните с най-вече имунизирани жители, съобщи БГНЕС. На първо място са ОАЕ с 65,1%, след тях се подреждат Чили с 64,5%, Белгия с 60,6%, Израел с 59,5%, и Испания с 59%.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР