снимка: Dimitar Milkov, Уикипедия  Добрич днес отбелязва своя празник, който почита

...
снимка: Dimitar Milkov, Уикипедия  Добрич днес отбелязва своя празник, който почита
Коментари Харесай

Днес е празникът на Добрич

снимка: Dimitar Milkov, Уикипедия
 

Добрич през днешния ден отбелязва своя празник, който уважава влизането на българската армия в града на 25 септември 1940 година, откакто той е освободен от румънска власт. До присъединението на Южна Добруджа още веднъж към рамките на България се стига след продължителни дипломатически договаряния, приключили с подписването на 7 септември 1940 година на Крайовския контракт.

Празникът на Добрич ще бъде маркиран тържествено при спазването на всички противоепидемични ограничения.

В продължение на 27 години Добрич е част от Кралство Румъния. Затова и денят, в който влизат българските войски във към този момент освободения град, се отбелязва тържествено, споделя уредникът от РИМ Цветан Сашев. 

Празненствата ще стартират с панихида на Военните гробища, по-късно ще се организира тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени и премиите на почетните жители на Добрич за 2021 година – олимпийската шампионка Стойка Кръстева и нейният треньор Стефан Петков. Денят ще приключи с концерти и празнична заря.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР