снимка: © , УикипедияПо данни на статистиката, населението на Китай през 2020

...
снимка: © , УикипедияПо данни на статистиката, населението на Китай през 2020
Коментари Харесай

Властите в Китай планират до 2025 г. да се откажат напълно от ограниченията за броя на децата в семейството

снимка: 

© , Уикипедия

По данни на статистиката, популацията на Китай през 2020 година е било 1,41 милиарда души, като делът на лицата над 60 години доближи 18,7%.

Властите в Китай възнамеряват до 2025 година да се откажат изцяло от рестриктивните мерки за броя на децата в фамилията и да подхващат ограничения в поддръжка на раждаемостта. Според обява на „ The Wall Street Journal ”, държавното управление евентуално ще стартира да организира такава политика в провинциите с най-нисък растеж на раждаемост, след което отстрани рестриктивните мерки на национално равнище, твърди източник на изданието, представен от БГНЕС.

През май управляващите в Китай взеха решение да разрешат на фамилиите да имат по три деца, без да се прецизира датата на влизане в действие на това решение. Според оповестен след края на съвещанието на Политбюро на Централен комитет на Китайската комунистическа партия документ, процесът на застаряване на популацията в страната се е засилил и облекченията „ ще подкрепят подобряването на демографската конструкция ” и ще разреши на Китай да резервира преимуществото си в региона на човешките запаси.

От средата на 70-те години на предишния век Китай предприе строги ограничения за ограничение на раждаемостта. С някои изключения на фамилиите беше позволено да имат единствено по едно дете, като при нарушаването на това предписание, родителите трябваше да заплащат солени санкции. Бяха въведени и други репресивни ограничения, в това число уволняване от държавна работа и изключване от редиците на комунистическата партия.

Преди няколко години Китай позволи раждането и на второ дете в фамилии, в които родителите са единствени деца, както и на двойки, които живеят в селски региони. Условието е първото дете да е момиче. Постепенно и тези правила бяха облекчени и от 1 януари 2016 година в Китай влезе в действие закон, който позволява на всички китайски фамилии да имат по две деца.

 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР