снимка: БулфотоУтре ще духа до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската

...
снимка: БулфотоУтре ще духа до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската
Коментари Харесай

Хубавото време продължава и в сряда

снимка: Булфото

Утре ще духа до сдържан югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде едва.Топъл и безоблачен бе днешният ден, с извънредно високи за сезона температури. В Сандански бяха регистрирани 33 градуса, в Пловдив и Монтана - 31°.

Предимно слънчево ще се задържи и на следващия ден, с краткотрайни нараствания на облачността основно в източните и планинските региони, само че ще е без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България – сдържан югоизточен вятър. Максималните температури едва ще се покачат и ще са сред 27° и 32°, а по морския бряг – от 25° до 27°. И там ще бъде слънчево, само че през втората половина на деня облачността краткотрайно ще се усилва.

В планините ще бъде прохладно. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – краткотрайно мощен северен вятър. Повече облаци ще има в следобедните часове, само че и там превалявания не се чакат. Температурите в курортите още малко ще се покачат и оптималните ще са от 17° на Алеко до 25° в Банско.

Студен атмосферен фронт, преминаващ през Западна и Централна Европа, е причина за предстоящите превалявания и гръмотевици в по-голямата част от континента. Значителни количества ще има в Испания, северна Италия, както и в южните региони от Германия и Франция. Облачно, дъждовно и хладно за интервала ще се задържи във Финландия и северната половина на Европейска Русия.

Значителна ще е облачността и в западната половина от Балканския полуостров, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. В източната половина ще остане най-вече слънчево и все по този начин топло за сезона.

У нас, в петък температурите още малко ще се покачат, само че от запад облачността ще се усилва и на обособени места в северозападната половина от страната ще превали. През нощта против събота вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили, а с него ще стартира намаляване на температурите. През почивните дни ще има и валежи, на обособени места съпроводени от гръмотевици.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР