Снимка ПиксабейУправляващите в съседна на България държава са изправени пред сериозно предизвикателство.Гръцките власти ...

Снимка ПиксабейУправляващите в съседна на България държава са изправени пред сериозно предизвикателство.Гръцките власти

Властите в Гърция разследват игри на смъртта по аналогия на сериала Скуид гейм

Снимка Пиксабей

Управляващите в прилежаща на България страна са изправени пред съществено предизвикателство.

Гръцките управляващи разследват информация за образуване на " игри на смъртта " по прилика на сюжета в нашумелия южнокорейски сериал " Скуид гейм " (Squid Game), оповестява гръцката телевизия " Скай " . В хитовия сериал на Нетфликс (Netflix), който доби голяма известност , се споделя за странна игра за оцеляване, поражението в която се санкционира със гибел .

Властите в Гърция са засекли група, която провежда сходни игри като употребява Фейсбук. Единственото изискване за присъединяване е заплащането на такса от 25 евро. Срещу тази сума се дава обещание среща на скрито място в сферата на Атина, което ще бъде оповестено до несъмнено време.

Сериалът от Южна Корея, който върви от един месец, към този момент е донесъл доходи в размер на 900 милиона евро за платформата, уточнява гръцкото списание Нюз ин.

Сюжетът е изпълнен със подиуми на принуждение и към този момент провокира тревога за отражението му върху аудиторията и характерно върху детската душeвност .

Според обява в английския в. " Дейли мейл " доста учебни заведения във Англия и Белгия към този момент са изпратили писма до родители да забранят гледането на сериала. Подобни писма са получили и родители в Гърция, пише

Източник: petel.bg