Снежни облаци от тампончета за грим украсиха книжни зимни пейзажи.

...
Снежни облаци от тампончета за грим украсиха книжни зимни пейзажи.
Коментари Харесай

Книжни елхи и една балерина за непознати дядо и баба на село...

Снежни облаци от тампончета за грим украсиха книжни зимни пейзажи. Хартиени коледни елхи и дори една балерина ще отпътуват в плик към село Столетово, с цел да зарадват самотни възрастни хора за празниците.



Децата от подготвителните групи в пловдивското ОУ " Васил Левски " измайсториха сами коледните картички за непознатите баби и дядовци. Помогнаха и учителките им - Марияна Хаджидемирова и Василка Ангелова в ПГ " Мики Маус ", и Силвия Мерджанова и Димитрина Ребрева - в ПГ " Мечо Пух ".



Така учебното заведение се включва в самодейността на Народното читалище " Христо Ботев - 1928 година " в село Столетово и Сдружението с нестопанска цел " Млади, дейни, изобретателни ". Те подеха провокираха хлапета да изработят ръчно честитки за празниците с обръщение " За #Коледа2021 - зарадвай баба и дядо от село! ".



Инициативата е ориентирана към деца, които обичат да творят и биха основали картичка с обръщение, с която да зарадват чужд възрастен за идните коледни празници. Организаторите чакат ръчно измайсторените творения до 12 декември. После персонално ще ги разнесат до домовете на баби и дядовци на село, с цел да се почувстват зарадвани за празниците. Целта е да се доближи до оптимален брой самотни пенсионери в Карлово и близките села. " Колкото повече картички получим, толкоз повече усмивки ще предизвикаме ", прибавят от двете организации.



Децата от селата, в които са седалищата им, могат да ги занесат персонално, а останалите - да ги пратят по пощата.

Всички деца, които се включат, след това на собствен ред ще открият изненада в пощенската си кутия.



Снимки: Валентина Биларева
Свързани вести Деца радват с картички непознати баби и дядовци на село
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР