Снегопочистващите фирми бяха на терен през изминалата нов. Основните трасета,

...
Снегопочистващите фирми бяха на терен през изминалата нов. Основните трасета,
Коментари Харесай

128 машини обработват пътните настилки в София

Снегопочистващите компании бяха на терен през миналата нов. Основните трасета, по които се движи градският превоз в София са обработени. Това съобщи на брифинг шефът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов. На терен работят 128 снегопочистващи машини, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

По думите на Иванов са обработени и огромна част от вътрешнокварталните улици. „ От контрола, който персонално упражних видях, че огромна част от спирките се почистват. След като се обработят и методите към подлезите, че се пристъпи към разчистване и на тротоарите”, акцентира той.

„ В момента се затваря пътя към естествен парк „ Витоша”, с цел да бъде измит. Там снежната завивка е към 40 сантиметра. В региона няма право да се употребяват реагенти, по тази причина, когато снегът бъде избутан - пътят ще бъде отворен”, добави Иванов.

Към момента градският превоз се движи на всички места по нормалните си направления. Контролът на дейностите по снегопочистването се прави от екипи на Столичен инспекторат. Обходи на терен на сериозни места вършат екипите на спешната дирекция на общината.

От Столичната община припомнят водачите на коли да употребяват транспортните си средства, оборудвани за придвижване при зимни условия и да карат деликатно, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР