Снегът със сигуност ни създава коледно настроение, но и намалява

...
Снегът със сигуност ни създава коледно настроение, но и намалява
Коментари Харесай

Какво да правим този уикенд ?

Снегът със сигуност ни основава коледно въодушевление, само че и понижава фрапантно желанието да излизаме отвън уюта на одеялото. Въпреки това има няколко събития този уикенд, които могат да ни накарат да подадем нос на открито!

6 декември, петък

За завършек на работната седмица и за отбелязване на Никулден ресторант „ Таланти “ е подготвил специфична тематична вечеря. Очакват ви освен обичайния шаран, само че и страхотни рибни и морски изненади от целия свят, съчетани в две специфични празнични менюта, от които ще може сами да си композирате тристепенно меню! Кувертът е 59 лева на човек и включва подбрани виновност за предястието и главното ядене.

 риба храна Istock

За първи път един от най-популярните мюзикъли в света идва и на българска сцена. „ Клетниците “ на Ален Бублил и Клод-Мишел Шьонберг по романа на Виктор Юго е с премиера в Софийска опера и балет на 6 декември, а режисьорът Пламен Каралов разкрива, че „ постановката е нова революционна концепция – наред с главния репертоар с великите шедьоври от международната оперна и балетна класика на композитори от разнообразни столетия “. Всички дати и билети за мюзикъла от 25-40 лева търсете на operasofia.bg.

 клетниците Софийска опера и балет

7 декември, събота

И този декември Момичетата от града ви канят на празничния Mish Mash Fest - Christmas is coming ! Там ви чака един ярък, хубав и коледен празник на надарените хора, положителния усет и най-оригиналните хрумвания за дарове. Коледното издание на феста ще се организира на ново място – под стъклените куполи в Ларгото, част от древен комплекс „ Сердика “. Датите са 7 и 8 декември, работното време през уикенда е от 10:00 до 19:00, а входът е свободен.

 коледа подарък Istock

Какво се случва, когато смесим водка с готина музика? Изненада! Absolut започва Absolut Culture Shock , с цел да потвърди, че конфликтът на култури не просто прави света по-свързан, само че е и топ тематика за празненство. Каква е концепцията? В пет поредни събития ще поканят пет известни персони да са диджеи в пет изцяло неестествени за тях места. Първо ще споделят местоположението, а вие ще би трябвало да отгатвате изпълнителя. Ако познаете, може да спечелите безвъзмезден пас за вечерта, както и други награди. Първата вечер е в Club 33, където от 23:00 музиката ще пуска Руши!

View this post on Instagram
A post shared by Рушен Видинлиев - Руши (@ru_vidi) on Jun 10, 2019 at 11:07pm PDT

8 декември, неделя

Неделята след Никулден ще продължаваме с разнообразни рибни изкушения, по тази причина от 12:00 се насочваме към КОТО и тематичния им брънч. Домашна тарама хайвер, къс с аспержи и пушена сьомга, пикантни миди с чери домати и вино, панакота с мандарини и кокос, кръмбъл с круша и карамел... Огладняхте ли? Запазете си неделята за това гурме пиршество против куверт от 29 лева!

 риба iStock

Един от любимците на нощна София – Funkster, ще изнесе своята лекция на тематика 50 нюанса черно във връзка студентския празник. Не е наложително да носите студентската си брошура, само че е наложително да присъствате – вратите на Once Upon a Time Biblioteka отварят в 22:30.

View this post on Instagram
A post shared by
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР