Снегът отново е тук, а с него идват и усложненията

...
Снегът отново е тук, а с него идват и усложненията
Коментари Харесай

Как да ходим правилно по заледени улици

Снегът още веднъж е тук, а с него идват и затрудненията в всекидневието ни. Сутрин чистим колата от снега дълго време, постанова се да вървим по заледени и неизчистени тротоари, а всичко това внася непотребен стрес в всекидневието ни.
В идващите няколко дни се чака стопляне и снегът, който е натрупал в този момент, се чака да се трансформира в неприятна киша. След кишата следва и ледът, когато температурите внезапно паднат под нулата. Когато тротоарите по улиците се заледят, лечебните заведения регистрират огромен растеж на потърпевшите пациенти със счупвания от рухване. Хубаво е да избегнем тези нелепи обстановки и да създадем всичко допустимо, с цел да сме здрави през цялата зима, без значение какви условия ни даде тя.
 4 трика по какъв начин да чистим по-лесно снега от колата 4 трика по какъв начин да чистим по-лесно снега от колата
Снегът още веднъж е тук и с него някои ежедневни действия стават малко по-трудни, с което незабавно се питаме и по какъв начин можем да се улесним, по кое време...
Има ли верен метод, по който можем да вървим по заледени тротоари, тъй че да понижим до най-малко риска от рухване? Да, има! Не можем да чакаме, че походката ни би трябвало да е идентична при изсъхнало време и надлежно – при лед. Трябва да променим метода, по който стъпваме, с цел да понижим доста риска от рухвания и травми.
Как би трябвало да вървим вярно по леда?
1. Не стъпвайте първо на пета – когато вървите по замръзнал сектор, в никакъв случай не стъпвайте самоуверено първо на пета, както вършиме нормално. Винаги се опитвайте да стъпвате нацяло ходило, а при най-заледените сектори, изпробвайте терена със стъпка и леко превъртане, тъй че да усетите дали е доста хлъзгаво или не чак толкоз.
2. Оправете стойката си – когато вървим в естествени условия, сме привикнали да вървим с обтегнат тил и даже леко обратно. Тази стойка е извънредно неверна, когато вървим по лед, тъй като по този начин можем да се подхлъзнем и да паднем обратно, наранявайки седалището, гръбнака или даже главата ни. Когато ходите по заледени сектори – постоянно ходете леко приведени напред! По този метод придавате спомагателна сигурност и баланс на тялото си, тъй че да реагира вярно, в случай че се подхлъзне и да не паднете.
 Пътна полиция: Следват два дни снеговалежи и неприятно време, бъдете деликатни Пътна полиция: Следват два дни снеговалежи и неприятно време, бъдете деликатни
В идващите два дни се чакат снеговалежи в съвсем цялата страна. На места ще има и мощни ветрове. Възможни са снегонавявания и образу...
3. Изберете верните обувки – в никакъв случай не подценявайте силата на хубавата подметка. Много хора вършат грешката да обуват обувки, които наподобяват добре, само че имат хлъзгава подметка. Не залагайте на стила през зимата, а на удобството и сигурността. Носете обувки със постоянни подметки, които не се хлъзгат и по този начин ще намалите шанса от рухване с до 65%.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР