сн: МВР Начело на полицията в дунавския град застава старши

...
сн: МВР Начело на полицията в дунавския град застава старши
Коментари Харесай

Нови началници на МВР във Видин и Враца


сн: Министерство на вътрешните работи

Начело на полицията в дунавския град застава старши комисар Петър Коцин, а на полицията във Враца идва досегашният началник на ОД МВР-Видин Янко Янколов, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Двамата са назначени със заповед на вътрешния министър Валентин Радев. Те са били показани пред управителния състав на двете регионални дирекции от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца е без титуляр от август 2017 година, когато от служба беше отхвърлен тогавашният началник Димитър Газибарски. Официалният претекст за преместването му на друга работа беше незадоволителното положение на ОДМВР-Враца.

Преназначаването на Газибарски в друго обитаемо място стана единствено ден след решението му да уволни служител на реда Цветан Благоев, който популяризира записа с циничното държание на някогашния към този момент началник на физическата защита в АЕЦ " Козлодуй " Пешко Караджов.

Новият шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца Янко Янколов идва от директорското място във Видин. Той е роден на 10 март 1974 година в Лом. Магистър е по финанси от Великотърновския университет " Св.Св.Кирил и Методий ".

Професионалната му кариера в Министерство на вътрешните работи стартира през 1995 година на служба служител на реда към Второ РПУ при Столична дирекция на вътрешните работи. Последователно е заемал длъжностите служител на реда, старши служител на реда, пълководец на поделение, младши шпионин, шпионин, шеф на група, шеф на бранш, заместник-началник на Пето Районно ръководство при Столична дирекция на вътрешните работи. От 5 април 2016 година до в този момент е бил шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Видин. Старши комисар Янко Янколов е минал през профилиран курс към Международната правоприлагаща академия - ILEA - през 2014 година в Будапеща, показват от Министерство на вътрешните работи.

Новият началник на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Видин Петър Коцин е роден на 1 юли 1972 година в Белоградчик. Завършил е право във Великотърновския университет " Св.Св. Кирил и Методий ". Професионалната му кариера в Министерство на вътрешните работи стартира през 1995 година на служба служител на реда в РПУ-Белоградчик. Заемал е поредно длъжностите служител на реда, младши шпионин и проверяващ служител на реда. От януари 2016 година до в този момент е шеф на Районното ръководство в Белоградчик.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР