сн. Архив Най-големият мобилен оператор Мобилтел и напускащият българския пазар

...
сн. Архив Най-големият мобилен оператор Мобилтел и напускащият българския пазар
Коментари Харесай

Мтел и Теленор с повече приходи и печалби за тримесечието


сн. Архив

Най-големият мобилен оператор " Мобилтел " и напускащият българския пазар телеком " Теленор " оповестиха повече доходи и облаги през първото тримесечие на 2018 година

Приходите на Мтел са нарастнали с 3.4% до 107 млн. евро в регистрирания интервал, а оперативната облага - с 10.7%, и доближава 31.2 млн. евро.. Средният доход на компанията от клиент се е нараснал с 2.9% до 5.4 евро

От Мтел изясняват, че една от главните аргументи за по-високите доходи и облага е растежът на приходите от услуги. В края на 2017 година Мтел започва първата в България онлайн платформа за цифрови услуги, която предлага над 20 облачни решения. В допълнение от 1 февруари 2018 година беше въведено и ново портфолио от мобилни проекти, даващо достъп до цифрови услуги като запазване на данни в облачното пространство и гледане на телевизия през мобилни устройства.

Приходите от закрепени услуги означават растеж от 12.7% до 24.7 млн. евро, с помощта на приноса на спортните тв канали на оператора. Приходите му от мобилни услуги остават постоянни на равнището от 64.6 млн. евро. Постъпленията от устройства също се покачват с 2.8% до 16.2 млн. евро основно поради по-високото търсене на смарт устройства.

Мтел регистрира и растеж с 0.4% на общия брой клиенти на контракт за сметка на предплатените услуги.

" Теленор " също отбелязва, въпреки и по-слабо, повишение на общите доходи, постъпленията от клиент и на облагата си. Оборотът на телекома за тримесечието е 170 млн. лева, само че преизчислен по влезнал в действие от януари нов стандарт, до момента в който година по-рано е бил 159 млн. лева Оперативната облага за първите три месеца е с 1 млн. лева повече - 62 млн. лева или 63 млн. лева съгласно новите сметки. Средният доход от консуматор се е нараснал до 14.20 лева по отношение на 12.90 лева за същия интервал на предходната година.

Телекомът регистрира и загуба на 41 хиляди клиенти през интервала до сегашните малко над 3.1 млн., което не е ясно дали се дължи на новината за придобиването му от чешкия милиардер Петер Келнер, който придобива и Нова телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР