Смятат го за един от най-красивите градове по турския бряг.

...
Смятат го за един от най-красивите градове по турския бряг.
Коментари Харесай

Турският курорт, в който и през януари можете да ходите на плаж

Смятат го за един от най-красивите градове по турския бряг. Наричат го още " перлата на Егейско море ", написа profit.bg.

Турският Дидим е невероятна комбинация от спираща дъха природа, удивителни плажове и богато историческо завещание.

Това е един от най-популярните курорти в Турция , ситуиран на към 200 км на юг от Измир. Кацнал е тъкмо по средата сред Кушадасъ и Бодрум.

Тук се намира и едно от най-натоварените яхтени пристанища в страната , в което котва хвърлят всевъзможни плавателни съдове. То беше намерено през 2009 година, а строителството му коства 50 млн. $.

Дидим притегля туристи когато и да е на годината поради извънредно удобния си климат. Тук даже през януари могат да се практикуват водни спортове, а локалните даже се излежават на плажа.

Районът може да се похвали с живот още 8000 година прочие н., тъй че не трябва да се изненадвате, че наоколо до Дидим можете да разгледате античните йонийски градове Милет и Дидима.

В Храма на Аполон - едно от най-свещените места в Античността , ще видите неповторима каменна плоча с лика на Медуза – една от трите сестри горгони от гръцката митология.

И в случай че забележителностите не са задоволителни да ви привлекат към това кътче на света, би трябвало да знаете, че Дидим разполага с дълги плажове, кристално чисти морски води и необикновено разнообразие от хотели.

Да не забравяме вкусната кухня, която можете да пробвате в безчет заведения за хранене. Магазините и бутиците пък са идеални за шопинг турове, а нощният живот също има какво да предложи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР