Смятам, че всяко едно постигнато споразумение по темата с Брекзит

...
Смятам, че всяко едно постигнато споразумение по темата с Брекзит
Коментари Харесай

Георг Георгиев: 96 хил. българи са поискали да останат във Великобритания и след Брекзит

Смятам, че всяко едно реализирано съглашение по тематиката с Брекзит би трябвало да бъде посрещано с сдържан възторг. Когато предложенията минат и в Британския парламент, тогава към този момент ще можем в действителност да си отдъхнем и да кажем, че Брекзит е реалност. Това разяснява в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия заместник-външният министър Георг Георгиев във връзка признатото съглашение за излизане на Англия от Европейски Съюз.

,,96 хиляди българи са поискали статут на трайна уседналост във Англия след Брекзит, което ни прави първенци. Така че сънародниците ни, които учат и работят там, ще могат да останат там и след датата на овакантяване. Ако обаче се записват след тази дата, тогава ще работи друга система на регистрация, която ще е по-различна. Но по този начин или другояче връзката, която поддържаме с нашите сънародници, е добра'', показа още Георгиев.

,,Позицията на България по този въпрос е ясна и тя е, че поддържаме териториалната целокупност на Испания. Конституцията на Испания е доста ясна и не се позволява сходно разделение'', разяснява зам.-външният ни министър тематиката с независимостта на Каталуния.

,,ЕС би трябвало да продължи да постанова външната си роля, а това става единствено в случай че страните са обединени'', добави в умозаключение Георг Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР