Смятам, че всяка една партия, в тази сложна коалиция, макар

...
Смятам, че всяка една партия, в тази сложна коалиция, макар
Коментари Харесай

Йотова: Ще следим под лупа дали продължава промяната

" Смятам, че всяка една партия, в тази комплицирана коалиция, въпреки в своята процедура да съм виждала и по-сложни обединения в Европа, виждам две доста много значими направления. Едната е несъмнено е на " Продължаваме промяната ". Да продължиш смяната по никакъв начин не е леко и всеки ден ще ги гледаме под лупа дали в действителност трансформират ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред БТВ.

" Второто е Българска социалистическа партия. В тези времена имаме потребност от мощна обществена и лява партия. Българска социалистическа партия приказва за обществени вектори, тя получи и общественото министерство. Струва ми се, а и президентът го акцентира, че нуждая се от обществена координатна система с грижа за елементарния човек ", добави Йотова.

Основният проблем след превъзмогването на коронакризата ще е превъзмогването на обществените неравенства и бедността в обществото, разяснява вицепрезидентът. " Ще бъдем такива, каквито сме били и до момента. Ще изпълняваме и конституционните си пълномощия, ще бъдем коректив на всичко, което не е в полза на хората, ще бъдем близо до българските жители без значение къде са те. Не виждам за какво би трябвало да се променяме, това не е било поза. Това беше напълно естествено държание. Оценката беше дадена на изборите ".

" Определено има последователност сред служебните кабинети и това държавно управление, само че дано да се разберем - аз мисля, че нашата позиция и държание в действителност са верни, откакто има доста хора, които споделят, че това държавно управление е артикул на президента, това е неговата партия и други, които споделя, че това държавно управление доста бързо ще се еманципирало от него. Както виждате има едно предпочитание непрестанно да се търси спор сред нашата институция и министър-председател. Така че веднага като са разнопосочни мненията по този въпрос, те са подбудени от политическа и партийна обстановка, от време на време и от малък персонален блян, в сравнение с от действителността. Това демонстрира, че нашата институция продължава да бъде самостоятелна и да следва линията, за която хората ни избират ", разяснява Йотова.

Според нея президентът е постъпил вярно като е свикал КСНС поради връзките ни със Северна Македония и е " направил най-важното ", тъй че " беше изкована една безапелационна позиция на българската страна, с която министър председателят Кирил Петков отиде в Скопие ".

По думите ѝ " рядко някой отива да пази националната ни позиция " с такава поддръжка, която му дава успокоение и " привилегировано състояние ". Две неща извънредно значими в връзките ни със Северна Македония - не слагаме периоди, а слагаме акцент върху резултатите. Второто е обстановката с правата на индивида в югозападната ни съседка, тъй като Европейски Съюз е на първо място обединяване към полезности, съобщи Йотова.

Що се отнася до напускането на пленарната зала от парламентарната група на някогашните ръководещи по време на речта на президента Радев тази сряда, Йотова съобщи, че " ГЕРБ попаднаха в клопката на едно изречение на президента Радев, в което той не ги загатва, само че те се разпознаха ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР