Смятам, че през декември вече ще имаме кабинет. Подготвянето на

...
Смятам, че през декември вече ще имаме кабинет. Подготвянето на
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Партиите ще направят всичко възможно, за да формират стабилно управление


Смятам, че през декември към този момент ще имаме кабинет. Подготвянето на новата коалиция върви добре. Прекрасна мярка е първо да се приказва за политики, а по-късно кой ще извършва тези политики. Това сподели някогашният финансов министър Симеон Дянков в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия. Според него несъмнено обединението ще е комплицирана поради броя на партиите в нея и поради разликите сред тези партии.

Темите, които могат да се окажат препъникамък за триумфа на обединението, са няколко. „ В бранш „ Енергетика " - „ Белене ", „ Козлодуй ", ТЕЦ-овете, по какъв метод България да върви към зелена стопанска система. Втората тематика е обществената политика. Тя ще се изостри в идващите месеци и поради зимния сезон, и поради инфлацията. Там трябват бързи обществени политики и обществените сътрудници нямат единодушие. Влизането в Еврозоната, по кое време, по какъв метод - там има големи разлики ", разяснява Дянков.

Според него партиите ще създадат всичко допустимо, с цел да образуват устойчиво ръководство.

Според финансиста след този формат на договаряния „ Продължаваме промяната " би трябвало да беседва и с ГЕРБ, защото тя към момента е забележителен фактор в политическия живот, а по част от главните политики позициите им с ГЕРБ са сходни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР