Смятам, че човечеството върви към своето щастие. Това заяви в

...
Смятам, че човечеството върви към своето щастие. Това заяви в
Коментари Харесай

Соломон Паси: Путин е един Чък Норис на политическата сцена

Смятам, че човечеството върви към своето благополучие. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " Соломон Паси, ръководител на Атлантическия клуб в България.

" За да разберем какво става в Кремъл, е добре да се върнем обратно на една депеша от 1946 година на един американски посланик Джордж Кенан в Москва. Той изяснява по какъв начин Западът е радикално друг от Русия и изобщо няма да я разбере. Докато на интернационалния терен Западът играе на футбол, то Русия играе и на баскет и на хокей. Тоест, с изключение на с крайници, може да работи по едно и също време и с ръце. Ако разберем това нещо, то ние ще разберем за какво има и такава поляризация сред Запада и Русия, счита той.

" Вижте какъв беше лозунгът на Путин - " Силен президент за мощна страна " - той е авиатор, владее бойни изкуства, показва, че ще може да лови, да е непосредствен до народа, само че и мощен на политическата сцена. Той е един Чък Норис на политическата сцена и се оправя извънредно добре. Той избира 18 март за изборите, тъй като е годишнина от анексията на Крим. Той споделя на руснаците: " Аз ви върнах Крим, ще ви върна и всичко останало " ", сподели Паси. 

" Европа е мощна на думи, Русия е мощна на каузи. Сега дано стигнем и до убийството на Скрипал. Нека се върнем обратно и забележим цялата история и традицията на съветската гражданска война. Нека го гледаме единствено в подтекста на акцията. Няма да приказвам за убийствата на Юшченко и Литвиненко. Създателят на " Червената войска " е погубен. Неговият палач, след 20 години затвор в Мексико, бе поканен в Русия и получава званието воин на Съветския съюз. Кой френски президент си е отровил съперниците, испанския крал да го е правил? Включително и в България?  Георги Димитров да е токсичен в Европейски Съюз с живак. Дали политическите другари на Георги Димитров желаеха опрощение от Москва за убийството му. Докато не желаяме опрощение за убийството му, съветският патриарх ще се държи по този начин, както се държа ", счита Паси.

" Не мога да кажа, че Путин е наредил да бъде погубен Скрипал, само че е реалност, че той има интерес от това нещо. Ако в този момент питате Путин, той би споделил " Искам моите съперници да считат, че аз съм го наредил ", само че това не значи, че в действителност го е сторил, а просто желае да пази боязън. Защо никой не се сети да убие Хилари Клинтън, с цел да накисне Тръмп, за какво на някой не му хрумне да убие Корнелия Нинова, с цел да накисне Бойко Борисов ", запита Паси.

Виктор Николаев очевидно бурно се беше засмял на тази дрънканица, тъй като Паси помоли камерите да го покажат, с цел да се види лицето му, само че уви. Операторите не сториха това. " Да нападаш Русия е полуда, да не се отбраняваш против Русия е още по-голяма полуда. С Русия би трябвало да приказваш извънредно вежливо, само че въоръжен до зъби ", приключи той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР