Смолянската районна прокуратура разследва компютърна измама при вписване на неверни

...
Смолянската районна прокуратура разследва компютърна измама при вписване на неверни
Коментари Харесай

Прокуратурата в Смолян разследва фелдшера, издавал фалшиви сертификати

Смолянската районна прокуратура проверява компютърна машинация при регистриране на погрешни данни за имунизирани пациенти против ковид, оповестиха от държавното обвиняване.  

Според данните, на 11 април 2021 година, 21 април 2021 година и на 15 май 2021 година в болничното заведение в гр. Мадан, област Смолян, са заблудени чиновници на РЗОК-Смолян при изискванията на продължавано закононарушение.  

Това е станало, откакто в " Регистъра на ваксинираните лица за битка с КОВИД-19 " е отразено, че е осъществена имунизация на четири лица, без тя да е направена и са породени вреди на РЗОК-Смолян.  

На тези три дати, персонален доктор от МБАЛ " Проф. доктор Константин Чилов " ЕООД, гр. Мадан, е въвел в компютърния указател за ваксинирани лица към РЗИ-Смолян имената на три дами и един мъж, които в реалност не са имунизирани против КОВИД-19.  

Хората са поданици в региона на община Мадан. По-късно един от тях отишъл да се имунизира при различен доктор. Медикът открил, че името на пациента към този момент попада в регистъра на ваксинираните лица и алармирал РЗИ-Смолян и полицията. На 20 октомври 2021 година, е било формирано досъдебно произвеждане за компютърна машинация.  

Според наредбите в компютърните дневници на РЗИ се отразяват освен имената на пациентите, само че и тези на лекарите, сложили имунизацията. Медиците получават по 10 лв. заплащане за всяка сложена доза.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР