Смолян. Отворени офертите на участниците, включили се в процедурата за

...
Смолян. Отворени офертите на участниците, включили се в процедурата за
Коментари Харесай

Адриан Петров, зам.-областен управител на Смолян: В следващите две седмици ще са ясни фирмите, които печелят поръчките за пътя между Девин и Кричим

Смолян. Отворени офертите на участниците, присъединили се в процедурата за ремонт на пътя сред Девин и Кричим, разграничен на няколко лота, чака се в границите на идващите две седмици да има изясненост за компаниите, които печелят тези поръчки. Това сподели за Радио „ Фокус ” – Смолян Адриан Петров – зам.-областен шеф на Смолян. „ Искрено се надявам да няма обжалване, с цел да може час по-скоро да се пристъпи към работа по тези лотове, с което и още една значима права от пътната мрежа на територията на региона ще бъде напълно реновирана ”, сподели Петров. По думите му този път е доста значим и от позиция на това, че правата се употребява и като втори вид на пътя Асеновград – Смолян, а и огромна част от товарния трафик минава оттова.
Във връзка с подготовката за идния зимен сезон Адриан Петров съобщи, че са изпратени наставления до всички компании, които поддържат републиканската пътна мрежа в региона, да показват в границите на този месец графиците за зимното разчистване на инфраструктурата. „ Има неща, които авансово би трябвало да се приготвят, като доставка на инертни материали, само че всичко това по принцип компаниите го знаят, защото те не са нови и не престават да извършват подписаните си контракти ”, изясни Петров. Той сподели също, че има и някои забележки, които посредством Областно пътно ръководство са отправени към компаниите за това, че през летния сезон не са съумели да се оправят на доста места с косенето на тревата и с почистването от пясъка, което е видно за всички хора, които пътуват по пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на региона.
Даниела БОЙКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР